placeholder

Inspiratiesessie Risicovol spelen

Vroeger was het vrij gewoon dat kinderen in bomen klommen, op geheime plekken speelden of met de step over de stoep scheurden. Het te veel beschermen van kinderen, zorgt ervoor dat kinderen niet meer leren omgaan met risico's. Terwijl dat juist zo goed is voor hun motorische, cognitieve én sociaal-emotionele vaardigheden. Bij risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij een risico bestaat op een (kleine) verwonding. Meer weten over risicovol spelen? Meld je aan voor een Inspiratiesessie Risicovol spelen! 

Doelgroep

Iedereen die in de kinderopvang werkt (kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouders).

Ben je niet werkzaam in deze branche, maar heb je toch interesse? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een mail naar info@veiligheid.nl dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Doel / resultaat

Je krijgt (nieuwe) inzichten en praktische tips over risicovol spelen waarmee je op je eigen groep, in je eigen team of binnen jouw organisatie direct aan de slag kan! 

Daarnaast krijg je ook een inkijkje in de Risicoach toolkit, speciaal ontwikkeld voor kinderopvangorganisaties, om pedagogisch medewerkers én beleidsmedewerkers voldoende kennis, inzicht, onderbouwing, vaardigheden en inspiratie te geven om risicovol spelen succesvol toe te passen in hun kinderopvang. 

Programma

Tijdens de sessie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Risicovol spelen: wat is het en waar is het goed voor? 
  • Welke overwegingen maak je?
  • Hoe kan de Risicoach toolkit jouw organisatie hier bij helpen?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden: