Onderwerp

Gehoorschade bij volwassenen

Gehoorschade bij volwassenen is een belangrijk gezondheidsprobleem dat gelukkig steeds meer aandacht krijgt. Wat kun je allemaal doen en adviseren om gehoorschade bij volwassenen te voorkomen? Vroege signalering is belangrijk, net als voorlichting. Lees hieronder hoe we je hierbij kunnen ondersteunen.

Naar alle informatie
placeholder
1,2 miljoen 40+'ers
hebben gehoorverlies van 35 decibel (dB) of meer.

Wat doen wij eraan?

Gehoorschade staat al jarenlang in de top 3 van meest gemelde beroepsziekten. Dagelijks werken 900.000 werknemers in schadelijke geluidsniveaus. Wij maken ons hard voor de preventie van gehoorschade bij volwassenen. Vroege signalering en voorlichting zijn hierin belangrijke strategieën.

Adviseer De Nationele Hoortest

Om er op tijd bij te zijn, is ons advies dat iedereen jaarlijks een hoortest doet. Zo weet je of je actie moet ondernemen of niet. Hoe langer hiermee gewacht wordt, hoe lastiger het is om alles te blijven horen. Om te drempel hiertoe te verlagen, hebben wij samen met het Amsterdam UMC de de Nationale Hoortest ontwikkeld. Zo kunnen volwassenen vanaf 18 jaar op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen.
Naar de test

Een verminderd gehoor en andere gehoorproblemen hebben een enorme impact. Het gehoor is een fantastisch orgaan. Ik besef me als geen ander hoe belangrijk het is om het gezond te houden.

placeholder

Jan de Laat

Klinisch fysicus audioloog
Expert
Foto van Lisanne de Regt
Consultant gehoorschadepreventie
Lisanne de Regt