Onderwerp

Verbranding

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan en kunnen blijvende schade veroorzaken. Helaas staat verbranding in de top 5 van ernstige ongevallen bij kinderen van 0 – 3 jaar. De meeste verbrandingen bij jonge kinderen ontstaan in en om het huis. In bijna alle gevallen is de oorzaak dan ook hete vloeistof, meestal thee.

Naar alle informatie
placeholder
84%
van de verbrandingen ontstaat in aanwezigheid van de ouders

Wat doen wij eraan?

Ons doel is om ernstige letsels bij kinderen te voorkomen. De basis van onze aanpak is ons strategisch model letselpreventie. Een goede balans tussen het beschermen en versterken van een kind is hierbij cruciaal. Bij het voorkomen van verbrandingen richten wij ons op het beschermen van de allerkleinsten. Het beschermen van een kind gebeurt door toezicht te houden, hulpmiddelen te gebruiken en door omgevingsaanpassingen.

Voorkom verbranding

Ouders denken vaak dat ze geen risico lopen zolang ze in de buurt van hun kindje zijn of hen goed in het oog houden. Uit onderzoek van de Brandwondenstichting blijkt dat dit helaas niet het geval is. Het is dus belangrijk om ouders bewust te maken van de risico’s en ze te wijzen op de benodigde preventiemaatregelen.
Voorkom verbranding

Ik zie de kindjes binnenkomen in ons brandwondencentrum. De pijn en het verdriet zijn groot. We moeten het aantal ongevallen echt verminderen.

Annebeth de Vries

Hoofd van het kinderbrandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Expert

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.