Onderwerp

Veilig Slapen

In Nederland sterven er nog altijd 2 baby's per maand aan wiegendood. Daarom is het belangrijk dat je als zorgprofessional met aanstaande en kersverse ouders bespreekt hoe hun kindje veilig kan slapen. En dat je ze daarbij goed en gericht adviseert. Als Veilig Slapen-expert, helpt VeiligheidNL je daarbij.

Naar alle informatie
placeholder
ELKE MAAND
overlijden er 2 baby's onverwacht tijdens hun slaap

Wat doen wij eraan?

Ons doel is om ernstige letsels bij kinderen te voorkomen. De basis van onze aanpak is ons strategisch model letselpreventie. Een goede balans tussen het beschermen en versterken van een kind is hierbij cruciaal. Bij Veilig Slapen richten wij ons op het voorkomen van wiegendood door het beschermen van de allerkleinsten. Het beschermen van een kind gebeurt door te zorgen voor een veilige slaapomgeving en door toezicht te houden.

Adviseer De 4 van veilig slapen

Voor veel kersverse ouders is wiegendood hun ergste nachtmerrie. Toch volgen veel van hen de veilig slapen-adviezen niet altijd op, wat de kans op wiegendood vergroot. Daarom hebben we de belangrijkste slaapadviezen voor ouders samengevat in de 4 van Veilig Slapen.
Naar De 4 van veilig slapen

Tijd om Simon wakker te maken, dacht Ferdinand. "Maar hij lag op zijn buikje. Hij bewoog niet meer…"

Anne

Ouder van wiegendoodkind
Expert

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.