Vergiftiging
Jaarlijks belanden er ruim 1.000 kinderen in het ziekenhuis omdat ze iets eten of drinken wat giftig is. Dit gebeurt bijna altijd in en om het huis waar ze wonen. Vooral 1- en 2-jarigen lopen risico, zij gaan uit nieuwsgierigheid op ontdekkingstocht. Schoonmaakmiddelen, cosmetica, maar ook medicijnen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Weet dus wat de risico’s zijn, maar ook hoe je moeten handelen als het misgaat.
Wat doen wij er aan?
Adviseer De 4 van Veilig Ontdekken
Veel ouders weten bij vergiftiging niet wat ze moeten doen, terwijl snel en goed handelen van levensbelang kan zijn. Door het gebruik van de Gifwijzer kan je een mogelijke vergiftiging bij kinderen voorkomen en weet je in geval van nood hoe je moet handelen. Als Rode Kruis onderschrijven we daarom het belang van de Gifwijzer.
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.