Onderwerp

Chemische stoffen

Chemische stoffen, je vindt ze overal en bij normaal gebruik kunnen ze vaak geen kwaad. Toch leven er veel vragen over mogelijke gezondheidsrisico’s van chemische stoffen, en gaan er veel onwaarheden rond. Als professional krijg je misschien ook wel eens vragen van ouders over chemische stoffen in producten. VeiligheidNL helpt je daarom met betrouwbare, onafhankelijke informatie over chemische stoffen in producten.

Naar alle informatie
placeholder
73% van de Nederlanders
vindt het belangrijk dat er informatie beschikbaar is over chemische stoffen in producten

Wat doen wij eraan?

Ons doel is om Nederlanders bewust te maken van chemische stoffen in alledaagse producten. We voorzien in hun behoefte naar kennis hierover, zodat ze veilig met producten om kunnen gaan. Dit doen we door onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde en actuele informatie te geven over chemische stoffen in producten. We geven inzicht in de mogelijke risico’s ervan en adviseren hoe mensen veilig kunnen omgaan met deze producten. Zo kan iedereen zelf een goede keuze maken bij het kopen en/of gebruiken van producten met chemische stoffen.

Betrouwbare bron van informatie

De kennis over chemische stoffen in producten is gebundeld in het platform Waarzitwatin. Waarzitwatin biedt informatie over producten en chemische stoffen voor het brede publiek en voor specifieke persoonlijke situaties, zoals tijdens een zwangerschap of bij een allergie. Op Waarzitwatin staat een groot aantal producten met bijbehorende stoffen, van zonnebrandcrème tot onkruidbestrijdingsmiddelen. 
Meer over Waarzitwatin
Partner
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
logo RIVM

RIVM

Naar website

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.