Onderzoeksvormen

Onderzoek ligt aan de basis van alles wat we doen. Zo hebben we onze landelijke monitoring en regionale registraties, waarmee we continu informatie vergaren en analyses uitvoeren. We voeren ook regelmatig gericht onderzoek uit voor onze opdrachtgevers.

placeholder

Landelijke monitoring

Wij gebruiken gegevens uit meerdere bronnen voor de landelijke monitoring van ongevallen en letsels in Nederland. De belangrijkste bron is ons eigen Letsel Informatie Systeem (LIS). De gegevens in LIS zijn afkomstig van afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuizen in Nederland.
Landelijke monitoring
placeholder

Regionale registraties

Regionale overheden willen soms meer inzicht in het aantal en type slachtoffers en de ongevalslocaties. Hiervoor voeren we registraties uit bij afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH) in specifieke regio’s.
Regionale registraties
placeholder

Gericht onderzoek

Wij doen gericht onderzoek naar ongevallen, interventies en gedrag. Dat doen we op verschillende manieren, zowel kwantitatief (bijvoorbeeld met online enquêtes) als kwalitatief (bijvoorbeeld met focusgroepen en observaties).
Gericht onderzoek

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.