placeholder
Onderwerp

Gehoorschade bij kinderen

Naar alle informatie

Gehoorschade bij kinderen is een belangrijk gezondheidsprobleem dat steeds meer aandacht krijgt. Wat kun je allemaal doen en adviseren om gehoorschade bij kinderen te voorkomen? Een vroege signalering is belangrijk, net als voorlichting. Lees hieronder hoe we je kunnen helpen.

Naar alle informatie
placeholder

1 op de 7

kinderen tussen 9-11 jaar heeft al beginnend gehoorverlies.

Wat doen wij eraan?

We maken ons hard voor de preventie van gehoorschade bij kinderen door hard geluid. Hiervoor werken wij samen met diverse partners. Kennis over hoe vaak gehoorschade voorkomt, ontwikkelingen in risicogedrag en wat werkt in preventie, vormt de basis voor effectieve gehoorschadepreventie in Nederland. 

Gebruik de Kinderhoortest

Veilig omgaan met hard geluid voorkomt gehoorschade: door het volume zachter te zetten of door goede gehoorbescherming te dragen. Met een regelmatige hoortest wordt gehoorschade vroegtijdig opgespoord en kan de juiste behandeling gestart worden. Met de online Kinderhoortest kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen.
Naar Kinderhoortest

Toen onze dochter met piepende oren thuiskwam na een schoolfeest hebben we direct aan de bel getrokken. Na veel inspanningen de school te overtuigen, waarbij ook geluidsmetingen zijn verricht, is uiteindelijk toegezegd dat een geluidsbegrenzer van 88 decibel wordt ingesteld op de geluidsapparatuur op school.

Jan van der Steen

Vader
Expert
Foto van Lisanne de Regt
Consultant gehoorschadepreventie
Lisanne de Regt