Onderwerp

Sportblessures

Sporten draagt bij aan een gezond en vitaal Nederland. Maar van de 10 miljoen Nederlanders die wekelijks sporten, loopt bijna de helft een blessure op. Ze moeten hierdoor hun sport onderbreken of zelfs helemaal stoppen. Om sportuitval en sportverzuim tegen te gaan, is het belangrijk oog te hebben voor (het ontstaan van) blessures en de sporter hierin te begeleiden en adviseren. Als kennisexpert op het gebied van blessurepreventie, ondersteunt VeiligheidNL jou daarbij.

Naar alle informatie
placeholder
12.000 sporters
raken per dag geblesseerd. Dat zijn er 8 per minuut!

Wat doen wij eraan?

Ons doel is blessures die leiden tot sportuitval/-verzuim te voorkomen of te verminderen. We doen daarom onderzoek naar het ontstaan van deze blessures. Wat zijn de oorzaken en wat werkt in preventie? Op basis van de verkregen inzichten geven we advies om gedrag te stimuleren dat blessures voorkomt. En maken we het vervolgens concreet met voorlichtingsmateriaal en praktisch toepasbare oefenprogramma’s.
Versterk je enkel

Voorkom nieuwe enkelbandblessures bij sporters

Een enkelbandblessure is een van de meest voorkomende blessures onder sporters. Met het 'Versterk je enkel-programma' laat je sporters hun eigen enkels versterken om nieuw enkelbandletsel te voorkomen.
Naar Versterk je enkel

Sporters met enkelbandletsel kunnen hun enkels versterken door gebruik te maken van het Versterk je enkel programma. Via een app of informatieve uitvouwkaart kunnen zij zelf, of onder begeleiding, aan de slag met een oefenschema en vinden zij informatie over het gebruik van een enkelbrace en -tape. Zo wordt de kans op nieuw enkelbandletsel met 40% kleiner.

placeholder

Ellen Kemler

Onderzoeker VeiligheidNL

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.