Pers

VeiligheidNL is het kenniscentrum voor letselpreventie en richt zich op de thema's kinderveiligheid, verkeersveiligheid, sportblessurepreventie, gehoorschadepreventie, productveiligheid en valpreventie. Wij stimuleren veilig gedrag in een veilige omgeving en richten ons daarbij op de meest voorkomende en meest ernstige letsels waar preventie belangrijk en mogelijk is. Wij ontwikkelen, samen met partners, gedragsinterventies en veiligheidsoplossingen. Samen strijden we voor maximale impact.

Op zoek naar informatie?

Als journalist kun je bij VeiligheidNL terecht voor meer informatie rondom letselpreventie, onderzoeken, letseldata en ontwikkelingen en trends. Onze belangrijkste databron is het Letsel Informatie Systeem (LIS). Deze database wordt gevuld met informatie over letsel, toedracht en behandeling door 14 Spoedeisende Hulp (SEH’s) afdelingen van ziekenhuizen, verspreid over heel Nederland.

placeholder

Onderzoek & nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten en onderzoeken op het gebied van letselpreventie.

Nog vragen?

Marloes Antheunis

Heb je vragen over onze onderzoeken, rapportages of een van de onderwerpen van VeiligheidNL? Neem dan contact op met Marloes Antheunis PR adviseur a.i. via telefoonnummer 06 - 55 26 36 54 of e-mailadres m.antheunis@veiligheid.nl.

Op verzoek doen wij soms aanvullende analyses. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Onze PR adviseur kan je informeren over de mogelijkheden.

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.