Stimuleert veilig gedrag

Valpreventie bij ouderen

Lees meer
Lees minder

Effectieve valpreventie

Iedere dag belanden er 282 ouderen (65+) door een val op de SEH, dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen hiervan zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. De directe medische zorgkosten ten gevolge van een valongeval schoten in 2020 al door de 1 miljard euro.

 

Door de dubbele vergrijzing groeit dit probleem explosief. Gerichte valpreventie is noodzakelijk om dit een halt toe te roepen en is bovendien ook zeer goed mogelijk. Er is veel wetenschappelijk bewijs hoe het valrisico bij ouderen verminderd kan worden en er zijn meerdere (kosten)effectieve interventies beschikbaar. VeiligheidNL zet zich in om de kennis en expertise over valpreventie verder te verspreiden en om op een effectieve manier bij te dragen aan de oplossing van dit groeiende probleem.

Text widget

 

LinkedIn-groep Kennisnetwerk Valpreventie

Ben je als professional betrokken bij valpreventie voor senioren? Word dan lid van de LinkedIn-groep Kennisnetwerk Valpreventie. Met meer dan 1800 professionals delen we onze vragen, inzichten en ervaringen uit praktijk en wetenschap om zo gezamenlijk het aantal valongevallen terug te dringen. 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom valpreventie, zoals onderzoek, interventies, hulpmiddelen en bijeenkomsten voor professionals? Meld je aan voor de Nieuwsbrief Valpreventie.
Aanmelden