placeholder

Kirsten Evenblij

Consultant Valpreventie

Kirsten is een gezondheidswetenschapper met een onderzoeksmaster in preventie en volksgezondheid. Sinds 2020 werkt ze als expert op het gebied van valpreventie bij VeiligheidNL.

Daar houdt ze zich bezig met het vertalen van wetenschappelijke kennis over valpreventie naar praktische adviezen. Bijvoorbeeld over wat er nodig is om ouderen te motiveren voor valpreventie, of hoe interventies als Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) beter aan kunnen sluiten bij de lokale context. Zo wil Kirsten bijdragen aan het terugdringen van het aantal valongevallen bij ouderen.

Als TOM-adviseur ondersteunt Kirsten gemeenten en lokale netwerken bij het implementeren van TOM. Ze coördineert de valpreventietrainingen In Balans, Otago, Basiscursus Valpreventie en de training Starten met de Valanalyse. Ook draagt ze bij aan de doorontwikkeling van deze interventies. Daarnaast organiseert ze jaarlijks de Valpreventieweek.

Betrokken bij

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.