Stimuleert veilig gedrag

Valpreventie bij ouderen

VeiligheidNL zet zich in voor valpreventie bij ouderen. Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. We agenderen dit probleem, geven voorlichting, doen onderzoek en ontwikkelen interventies voor professionals die zich bezig houden met valpreventie.
Lees hier meer over effectieve valpreventie
Lees meer
Lees minder

Effectieve valpreventie

Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen. Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen. Iedere 4 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen door een valongeval. Met het oog op de vergrijzing zullen deze aantallen de komende jaren alleen maar toenemen. De prognose is dat het aantal SEH-bezoeken na een valongeval stijgt met 47% tot 2050. Het letsel opgelopen door een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. 
 

Gerichte valpreventie is essentieel om deze problematiek een halt toe te roepen en is bovendien ook zeer goed mogelijk. Er is veel wetenschappelijk bewijs hoe het valrisico bij ouderen verminderd kan worden en  er zijn meerdere (kosten)effectieve interventies beschikbaar. VeiligheidNL zet zich in om de kennis en expertise over valpreventie verder te verspreiden en om op een effectieve manier bij te dragen aan de oplossing van dit groeiende probleem. 
 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom valpreventie, zoals onderzoek, interventies, hulpmiddelen en bijeenkomsten voor professionals? Meld je aan voor de Nieuwsbrief Valpreventie.
Aanmelden

Text widget

 

LinkedIn-groep Kennisnetwerk Valpreventie

Houdt u zich als professional bezig met valpreventie voor senioren? VeiligheidNL heeft speciaal voor u interventies en trainingen ontwikkeld. Ook houden we u hier op de hoogte van het laatste nieuws rondom valpreventie en vindt u cijfers over valongevallen. Blijf op de hoogte door u hieronder aan te melden voor onze nieuwsbrief, en word lid van de LinkedIn groep.