Stimuleert veilig gedrag

PRIMA: pesten voorkomen, signaleren & aanpakken

Lees meer
Lees minder

Text widget

Pesten komt helaas veel voor; ongeveer 1 op de 10 kinderen wordt gepest. Dit heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid, de schoolprestaties en het welzijn van kinderen. Terwijl de schooltijd leuk en leerzaam hoort te zijn, is vooral op school de kans op pesten groot. Voor het voorkomen, signaleren en aanpakken van pesten op scholen biedt VeiligheidNL de PRIMA pestaanpak aan, een modulair lespakket dat inzetbaar is voor groep 1 tot en met groep 8.

Text widget

Het totale lespakket bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er een e-learning voor de leerkrachten, en een Pestmeter en lessenserie voor de leerlingen. De lessenserie richt zich op het groepsproces, weerbaarheidsstrategieën en pro-sociale vaardigheden. Doordat dezelfde pijlers steeds terugkomen en de vaardigheden elk jaar weer geoefend worden, wordt er een doorlopende leerlijn gecreëerd. De lessen zijn interactief opgezet en er worden afwisselende werkvormen gebruikt, waaronder het bekijken van filmpjes, fysieke oefeningen, rollenspellen en puzzels.

Text widget

Iedere school wil haar leerlingen een veilige leeromgeving bieden met een prettige en positieve sfeer. Daar hebben kinderen ook recht op. Maar soms is dat lastig. Dan wordt er gepest op school. In Nederland kunnen scholen kiezen uit verschillende pestprogramma’s. Eén van de dertien door de Commissie Anti-pestprogramma’s goedgekeurde pest-aanpakken is PRIMA van VeiligheidNL.

 

Leo Zandbergen, basisschool Jan Campert: "De PRIMA-aanpak geeft onze school duidelijke kaders en kapstokken om pesten op school effectief aan te pakken. Zo maken wij op onze school in het begin van het schooljaar in alle groepen afspraken met de kinderen over pestgedrag. Niet van bovenaf, maar met elkaar. Ook voor het hele schoolteam is duidelijk welke stappen we moeten nemen bij pestgedrag. Onze school straalt uit dat wij pestgedrag gewoonweg niet accepteren."

 

Bekijk hier in een kort filmpje hoe PRIMA werkt en waarom het een effectieve manier is om pesten aan te pakken.

Text widget

PRIMA is een uniek en onderscheidend anti-pestprogramma:

  • schoolbrede aanpak, waarbij zowel schoolpersoneel als de leerlingen en hun ouders en verzorgers worden betrokken;
  • doorlopende leerlijn;
  • erkend en effectief programma;
  • flexibiliteit door modulaire on- en offline elementen;
  • lage kosten, doordat VeiligheidNL geen winstoogmerk heeft.

 

 

Text widget

Bestel nu!

Artikel

Materiaal
PRIMA lesmateriaal gr. 1/2/3
Per groep een set van 10 boekjes + 1 handleiding
6.75
ex. verzendkosten
Bestellen

Artikel

Materiaal
PRIMA lesmateriaal gr. 4/5
Per groep een set van 10 boekjes + 1 handleiding
36.30
ex. verzendkosten
Bestellen

Artikel

Materiaal
PRIMA lesmateriaal gr. 6/7/8
Per groep een set van 10 boekjes + 1 handleiding
54.45
ex. verzendkosten
Bestellen

Contact

Zeina Bassa
Consultant
z.bassa@veiligheid.nl
06 38 69 49 36

Ervaringsverhalen PRIMA

Tekst met plaatje

PRIMA wordt mede mogelijk gemaakt door:

Text widget

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen, onderzoeken en lespakketten voor het basis- en voortgezet onderwijs? Meld je aan voor de Nieuwsbrief Onderwijs.
Aanmelden