Split the Risk! bestellen voor overige provincies

Met Split the Risk! leren we jonge scholieren om zich meer bewust te zijn van risicovolgedrag in het verkeer. Heb je interesse in dit interactieve lespakket, inclusief een les van een ervaren verkeersdocent? Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn als je school in Drenthe, Flevoland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht of Zeeland staat.

Doel

  • Leerlingen krijgen inzicht in risicovol gedrag in het verkeer en mogelijke gevolgen.
  • Leerlingen krijgen inzicht in de relatie tussen hun eigen persoonskenmerken en risicovol gedrag in het verkeer.
  • Leerlingen krijgen inzicht in de werking van hun zintuigen, reactie- en inschattingsvermogen.
  • Leerlingen krijgen inzicht in de mogelijkheden en manieren om risico’s in het verkeer in te schatten en daarmee te verkleinen.

Doelgroep

10-14 jarigen

Aanpak

Met een persoonlijkheidstest krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen gedragskenmerken. Tijdens het Testlab experimenteren ze op een praktische en uitdagende manier met hun zintuigen, reactie- en inschattingsvermogen. Aan de hand van een filmpje analyseren ze als een ware rechercheur een risicovolle verkeerssituatie (CSI-analyse).

Als docent krijg je toegang tot een online handleiding en lesmaterialen. Alle leerlingen krijgen een papieren werkboek dat ze gebruiken tijdens de gastles en de vervolgles

Afleiding speelt een belangrijke rol bij verkeersongelukken bij jongeren in de leeftijd van 12-14 jaar. Ze luisteren meer naar muziek, kletsen met elkaar en kijken twee keer zo vaak op hun telefoon als volwassenen. Veel ongelukken kunnen voorkomen worden als zij een fractie van een seconde stilstaan bij de risico’s. Met Split the Risk! is willen we kinderen hier bewust van maken.

Lees meer

Split the Risk! is in 2022 door het CROW voor de Toolkit Permanent Verkeerseducatie beoordeeld met 49 van de 50 sterren. 

Lees meer

Aan de slag

Helaas kunnen we niet in iedere provincie een kosteloos lespakket aanbieden. Staat jouw school in Drenthe, Flevoland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht of Zeeland? Dan betaal je per school € 125,-. Je kunt het digitale lespakket hieronder direct bestellen. Of neem contact op met de gemeente/provincie voor subsidiemogelijkheden.
Bestel nu

Het lespakket

Met je bestelling krijg je een inlogcode voor de online docentenhandeling. In de handleiding vind je het volgende:

  • Lesplannen
  • Differentiatie opdrachten
  • Lesuitbreidingen
  • Filmmateriaal
  • Downloads
  • Achtergrondinformatie

De inlogcode is voor de hele school. Meerdere klassen/docenten kunnen er dus gebruik van maken. De inlog is voor de duur van het lopende schooljaar geldig.

placeholder
Aanvragen

Ga nu aan de slag

Wil je aan de slag met Split the Risk! op jouw school? Of wil je het programma vanuit je gemeente/provincie opnemen in het verkeerseducatie-aanbod? Neem dan contact op met Hedy Goossens, consultant Verkeersveiligheid.
Contact

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer voor werkvelden: