Stimuleert veilig gedrag

Verkeersveiligheid bevorderen

VeiligheidNL monitort het ontstaan van letsels op het gebied van verkeersveiligheid, brengt oorzaken, gevolgen en locaties van ongevallen in kaart en signaleert trends. We onderzoeken het onderliggende probleem, brengen advies uit voor een effectieve gedragsveranderingsstrategie, implementeren én evalueren deze strategie. Kortom, we bieden handvaten om veilig gedrag in het verkeer te stimuleren.
Lees meer over onze aanpak
Lees meer
Lees minder

Veilig gedrag in verkeer stimuleren

We zijn altijd onderweg, elke dag weer. Om de hoek naar de supermarkt, naar de school van de kinderen, naar de stad voor werk of naar de andere kant van het land voor familie. Hoe ver onze bestemming ook is en hoe we ook reizen, we willen er veilig aankomen. Waarom vinden er dan nog altijd te veel verkeersongevallen plaats? In de meeste gevallen blijkt menselijk gedrag de oorzaak.

 

Belangrijk in het bevorderen van verkeersveiligheid is dus het stimuleren van veilig gedrag in het verkeer. Dat is waar het programma Verkeersveiligheid van VeiligheidNL zich op richt. Dit doen we in opdracht van lokale, regionale, provinciale of landelijke overheden of van organisaties die bij hun medewerkers veilig gedrag in het verkeer willen stimuleren.

 

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Op deze pagina’s leest u meer over onze aanpak om verkeersveiligheid te bevorderen en over de onderzoeken en interventies die wij eerder hebben uitgevoerd. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, of rechtstreeks met één van onze adviseurs.

Text widget

Meer over verkeersveiligheid