De onderbouwing voor risicovol spelen

Risicovol spelen staat volop in de belangstelling. Er worden steeds meer initiatieven ontplooid om risicovol spel te faciliteren en te promoten. Deze position paper geeft een wetenschappelijke onderbouwing van de voordelen van risicovol spelen.

In navolging van landen als Canada en Noorwegen, zijn de afgelopen jaren ook in Nederland steeds meer initiatieven rondom ‘risicovol spelen’ gestart. VeiligheidNL ziet het belang van het speels leren omgaan met risico’s, waardoor kinderen van jongs af aan risicocompetenties ontwikkelen. Daarom stimuleren wij professionals die met kinderen werken ook om hier meer aandacht aan te besteden.  

Position paper

Media, ouders, professionals en beleidsmakers hebben vaak een uitgesproken mening over risicovol spelen, ze zijn voorstander of juist kritisch. Soms helpt een goede onderbouwing om mensen te overtuigen van de voordelen van risicovol spelen. In deze position paper lees je de actuele (internationale) wetenschappelijke kennis voor de onderbouwing van risicovol spelen. 

Wetenschappelijke publicatie

In dit wetenschappelijke artikel lees je over de maatschappelijke ontwikkelingen, perspectieven en handvatten voor de praktijk omtrent risicovol spelen.

Risicovol spelen: van zo veilig als mogelijk naar zo veilig als nodig
Pedagogiek dec 2022

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.