E-learning Valpreventie bij ouderen met dementie en cognitieve stoornissen
Wist je dat er in Nederland elke dag bijna 300 65-plussers op de Spoedeisende Hulp belanden na een val? Maar liefst 10% daarvan zijn mensen met dementie. Werk jij veel met ouderen met dementie en cognitieve stoornissen, dan kan jij helpen bij het voorkomen van deze ongevallen! Bijvoorbeeld door een verhoogd valrisico te signaleren, meer te vertellen over valpreventie en samen te werken met anderen. In deze e-learning leer je hoe jij kan bijdragen aan effectieve valpreventie bij deze groep.
Deze e-learning is een digitale training voor eerstelijns zorgprofessionals, professionals uit het gemeentelijk domein en vrijwilligers die veel in contact komen met ouderen met dementie en cognitieve stoornissen.
Je kan de e-learning in 1,5 uur afronden. We begrijpen dat dit best wat tijd van je vraagt, daarom hebben we de e-learning zo ingericht dat je op ieder moment kunt stoppen. Je kunt later weer verder gaan.
De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets. Als je 8 van de 10 vragen goed beantwoordt, ben je geslaagd. Lukt dit niet, dan kun je de eindtoets opnieuw maken. Je kunt de eindtoets zo vaak herhalen als nodig is. Na het behalen van de eindtoets, ga je naar de evaluatie om de cursus af te ronden en je certificaat te ontvangen.
Deze e-learning is gratis.
Na inschrijving ontvang je binnen een kwartier een gepersonaliseerde inlogcode. Het account voor de e-learning verloopt na 2 maanden.
- Scholing Dementieverpleegkunde: 2 punten (V&V en Register Zorgprofessionals)
- Scholing Neuro: 2 punten (V&V en Register Zorgprofessionals)
- Scholing Revalidatie: 2 punten (V&V en Register Zorgprofessionals)
- Oefentherapeuten: 1,5 punten (ADAP)
- Podotherapeuten: 1,5 punten (ADAP)
- Apothekersassistenten: 1,5 punten (Optimafarma & NVFZ)
- Nascholing praktijkondersteuners: 2 punten (NVvPO)
- Accreditatiebureau fysiotherapie - beroepsgerelateerd -: 2 punten
- Openbaar apothekers (OA): aanvraag loopt (KNMP)
In deze e-learning leer je:
- Hoe de problematiek van valongevallen bij ouderen met dementie en cognitieve stoornissen eruit ziet.
- Waarom het signaleren van een verhoogd valrisico bij ouderen met dementie en cognitieve stoornissen belangrijk is en welke valrisicofactoren een rol spelen.
- Welke valpreventieve maatregelen effectief kunnen zijn bij ouderen met dementie en cognitieve stoornissen en hoe zorgprofessionals daarbij kunnen samenwerken.
- Wat belangrijke aandachtspunten zijn in de communicatie over valpreventie met ouderen met dementie en cognitieve stoornissen en wie daarbij te betrekken.
Aanmelden e-learning
Vul onderstaand formulier in en je ontvangt per mail de inloggegevens.
Meer over onderwerpen:
Meer voor werkvelden: