placeholder

Victor Zuidema

Consultant

Victor Zuidema werkt vanaf 2006 bij VeiligheidNL als consultant. Vanaf het begin is hij betrokken bij het thema Sportblessurepreventie en sinds 2018 ook bij Gehoorschadepreventie. Momenteel werkt Victor als projectleider op het project Waarzitwatin, dat valt onder het thema Productveiligheid.

Victor ontwikkelt en implementeert samen met sportbonden, universiteiten en (para)medici programma’s en campagnes om sportblessures te voorkomen. Denk aan de ‘Versterk je Enkel app, het warming-up programma voor hockey en op pleintjes, het warming-up programma ‘VolleyVeilig’ en het ‘VoetbalFit’ programma binnen RINUS voor voetbal. En waar nodig heeft hij deze mede onderzocht op effectiviteit.

Victor is binnen het thema Sportblessurepreventie vanuit VeiligheidNL de contactpersoon richting sportbonden, (para)medici en andere relevante partijen. 

Voor Gehoorschadepreventie werkt Victor aan het project I Love My Ears, het convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek en het project Voorlichting Jeugd. Ook hier is hij de contactpersoon richting de branchepartijen wat betreft versterkte muziek en naar de GGD-en toe wat betreft voorlichting aan de jeugd. 

Betrokken bij