placeholder

Victor Zuidema

Programmamanager

Victor Zuidema is sinds september 2023 programmamanager voor de programma’s Sportblessurepreventie, Gehoorschadepreventie en Veilig Productgebruik. Vanaf 2006 is hij betrokken bij het thema Sportblessurepreventie, sinds 2018 ook bij de thema’s Gehoorschadepreventie en Veilig Productgebruik waarin hij jarenlang als consultant en projectleider heeft gewerkt.

Victor Zuidema werkt vanaf 2006 bij VeiligheidNL en is sinds september 2023 programmamanager voor de programma’s Sportblessurepreventie, Gehoorschadepreventie en Veilig Productgebruik.

Vanaf 2006 is hij betrokken bij het thema Sportblessurepreventie, sinds 2018 ook bij de thema’s Gehoorschadepreventie en Veilig Productgebruik waarin hij jarenlang als consultant en projectleider heeft gewerkt.

Hij heeft samen met sportbonden, universiteiten en (para)medici programma’s en campagnes ontwikkeld en geïmplementeerd om sportblessures te voorkomen. Denk aan de ‘Versterk je Enkel app, het warming-up programma voor hockey en op pleintjes, het warming-up programma ‘VolleyVeilig’ en het ‘VoetbalFit’ programma binnen RINUS voor voetbal. Waar nodig heeft hij deze interventies mede-onderzocht op effectiviteit.

Voor Gehoorschadepreventie heeft Victor vanaf 2018 aan het project I Love My Ears, het convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek en het project Voorlichting Jeugd gewerkt.

Voor Veilig Productgebruik is hij jarenlang projectleider van het project Waarzitwatin geweest.

Betrokken bij