Doe de Nationale Hoortest!

Het gehoor staat de hele dag 'aan'. Maar wat weten volwassenen eigenlijk over de status van hun gehoor? Een hoortest is zo gedaan!

We adviseren iedereen om jaarlijks even een hoortest te doen, om de status van het gehoor te weten. Blijkt uit een eerste indicatie dat het gehoor niet zo goed is, dan is het belangrijk dat hierop actie ondernomen wordt. Hoe langer hiermee gewacht wordt, hoe lastiger het is om alles te blijven horen.

Met de Nationale Hoortest kunnen volwassenen vanaf 18 jaar op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen. Deze test meet hoe goed iemand spraak in ruis (“rumoer”) kan verstaan en tonen van elkaar kan onderscheiden. Na het doen van de hoortest volgt direct de uitslag. De hoortest is voor iedereen gratis en is volledig onafhankelijk. Hier zijn geen audiciens aan verbonden. 

De Nationale hoortest is ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdam UMC.

Check jaarlijks je gehoor met de Nationale Hoortest!

Doe de test

Samenwerken op dit onderwerp?

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.