De gratis onafhankelijke Oorcheck

Jongeren gebruiken de hele dag hun gehoor. Muziek luisteren op een koptelefoon, youtube fimpjes kijken, kletsen... Maar wat is eigenlijk de status van het gehoor?

Foto van Redactie VeiligheidNL
Redacteur
Redactie VeiligheidNL

Jaarlijkse hoortest

Wij adviseren jongeren om jaarlijks even een hoortest te doen. Dan weten ze hoe het met hun gehoor staat. Blijkt uit een eerste indicatie dat het gehoor niet zo goed is, dan is het belangrijk er actie ondernomen wordt. Want hoe langer hiermee gewacht wordt, hoe lastiger het is om alles te blijven horen. Ook als je jong bent.

Met de Oorcheck kunnen jongeren vanaf 12 jaar op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen. Deze test meet hoe goed iemand spraak in ruis (“rumoer”) kan verstaan en tonen van elkaar kan onderscheiden. Na het doen van de hoortest is de uitslag direct beschikbaar. De Oorcheck is gratis en onafhankelijk. Hier zijn geen audiciens bij betrokken. De Oorcheck is in samenwerking met het LUMC en Amsterdam UMC ontwikkeld. 

Oorcheck

Doe de test

 

Oorcheck

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.