Adviseer De 4 van Veilig je peuter mee in de auto

Als een baby niet meer in de babyautostoel past, moeten ouders overstappen naar een peuterautostoel. Dit doen ze pas als de bovenkant van het hoofdje van de baby boven de rand van de babyautostoel uit komt. Verder is het belangrijk dat ouders de peuterautostoel goed gebruiken. Zo voorkomen ze dat hun peuter bij een ongeluk ernstig gewond raakt. Waar ze op moet letten bij de peuterautostoel? Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen!

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Over het algemeen weet iedereen wel dat het gebruiken van een autostoel verplicht is in de auto. Het gebruik ervan is in de praktijk alleen wat lastiger. We zien veel dezelfde fouten. Zo zit 4 op de 10 peuters te los in de autostoel. Adviseer ouders dat er maximaal 1 vinger tussen het riempje en het lichaam van hun kind mag zitten.

Daarbij is er ook een nieuwe regelgeving bij de autostoelen bij gekomen, de R129. Niet meer op gewicht, maar op lengte. Een peuter mag pas vanaf 15 maanden vooruit kijken. En de meeste peuterautostoelen maak je vast met het Isofix-systeem (i-Size). Makkelijker voor ouders en veiliger voor peuters, want er worden met het vastmaken van de autogordel ook veel fouten gemaakt.

 

Voorlichting voor ouders

Op kinderveiligheid.nl, dé website voor ouders, staan al onze Veilig vervoeren-adviezen!

Naar adviezen

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.