Adviseer De 4 van Veilig je kind mee in de auto

Het is verplicht om een kinderautostoel te gebruiken totdat een kind 135 cm is. Als een peuter niet meer in de peuterautostoel past, moeten ouders overstappen naar een kinderautostoel. Overstappen moet pas als de riempjes op de hoogste stand staan en alsnog achter de schouders van de peuter vandaan komen. Als ouders de kinderautostoel goed gebruiken, voorkomen ze dat hun kind bij een ongeluk ernstig gewond raakt. Waar ze op moeten letten bij de kinderautostoel? Wij geven je adviezen!

Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen voor ouders:

Over het algemeen weet iedereen wel dat het gebruiken van een autostoel verplicht is in de auto. Het gebruik ervan is in de praktijk alleen wat lastiger. We zien veel dezelfde fouten. Zo zit bij 4 op de 10 kinderen de autogordel niet goed. De gordel zit bijvoorbeeld onder de oksel of achter de rug. Of de gordel loopt niet goed door de aangewezen rode of groene punten heen.

Ook zijn er kinderautostoelen zonder rugleuning op de markt, ook wel zitverhoger genoemd. Adviseer ouders om te kiezen voor een kinderautostoel met rugleuning. Die beschermt hun kind beter bij botsingen van de zijkant.

 

Voorlichting voor ouders

Op kinderveiligheid.nl, dé website voor ouders, staan al onze Veilig vervoeren-adviezen!

Naar adviezen

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.