Adviseer De 4 van Veilig je baby mee in de auto

Als ouders met hun baby in de auto op pad gaan, dan zijn ze verplicht om een babyautostoel te gebruiken. Dit staat in de Nederlandse wet. Een babyautostoel is een autostoel waar de baby vanaf de geboorte in kan en die vaak een draagbeugel heeft. Het is belangrijk dat ouders de babyautostoel goed gebruiken. Zo voorkomen ze dat hun baby bij een ongeluk ernstig gewond raakt. Waar ze op moeten letten bij de babyautostoel? Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen voor ouders!

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Over het algemeen weet iedereen wel dat het gebruiken van een autostoel verplicht is in de auto. Het gebruik ervan is in de praktijk alleen wat lastiger. We zien dat er veel dezelfde fouten zijn bij het gebruiken ervan. Zo zitten 3 van de 10 baby’s te los in de autostoel. Vertel ouders dat er maximaal 1 vinger tussen het riempje en het lichaam van hun kind mag zitten. Ook zit de autogordel niet altijd goed bij het vastmaken van de autostoel.

Daarbij is er ook een nieuwe regelgeving bij de autostoelen bij gekomen, de R129. Niet meer op gewicht, maar op lengte. En een baby moet in deze autostoel verplicht tot 15 maanden achteruit zitten. Bij een botsing is het nekje zo beter beschermd.

 

Voorlichting voor ouders

Op kinderveiligheid.nl, dé website voor ouders, staan al onze Veilig vervoeren-adviezen!

Naar adviezen

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.