Ga door naar hoofdinhoud
Jong kind in draagzak

Aangescherpte voorlichting veilig wandelen & dragen

Vandaag, op de officiële start van de lente, lanceert VeiligheidNL ‘De 4 van veilig wandelen’ & ‘De 4 van veilig dragen’. Er zijn veel adviezen en tips om mee te geven aan prille ouders. Maar in de huidige tijd met een enorm aanbod aan babyproducten, de een nog mooier dan de ander, is het niet altijd duidelijk waar je op moet letten. Ook zijn er soms tegenstrijdige adviezen en meningen te horen, wat verwarring kan veroorzaken. Goede en betrouwbare informatie is dus heel belangrijk.

Het is belangrijk om als zorgprofessional ouders te adviseren over hoe zij hun baby veilig kunnen meenemen als ze op pad gaan. In de auto maar ook in de kinderwagen en de steeds populairder wordende draagzakken en -doeken. VeiligheidNL helpt je daarbij. Wij geven je de informatie en materialen om ouders goed en helder voor te lichten. 

Om het voor ouders behapbaar te maken en aan te laten sluiten bij onze andere adviezen, introduceren we ‘De 4 van Veilig Wandelen’ en ‘De 4 van Veilig Dragen’. Het zijn de belangrijkste 4 tips om veilig met je kind op pad te gaan in een kinderwagen of draagzak/-doek. 

De 4 van Veilig Wandelen

placeholder

Lees meer over onze Veilig wandelen adviezen

De 4 van Veilig Dragen

    placeholder

    Lees meer over onze Veilig dragen adviezen

    Omdat het weer uitnodigt om weer meer op pad te gaan en we hopelijk weer steeds meer kunnen. Willen we ook nogmaals de aandacht vestigen op:

    Adviseer De 4 van…

    VeiligheidNL roept alle zorgprofessionals op om ‘De 4 van…’ te adviseren. De belangrijkste tips, kort, bondig en overzichtelijk op een rij.  

    Handig voor jou, leerzaam voor ouders en veilig voor baby’s!

    Praat mee! Schrijf je in voor ons onderzoekspanel JGZ.

    Aanmelden

    Blijf op de hoogte!

    Heb jij in je werk te maken met kinderveiligheid en wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, onze Veilig Opgroeien aanpak en voorlichtingsmaterialen? Meld je dan aan voor onze e-mail updates!

    Aanmelden
    Thema

    Kinderveiligheid

    Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.

    Meer over dit thema
    placeholder