Naast het monitoren van letsels die zijn ontstaan door verkeersongevallen en de diverse onderzoeken die wij uitvoeren, kan VeiligheidNL overheden en bedrijven helpen om een gedragsveranderingstraject te starten om het gedrag van verkeersdeelnemers veiliger te maken. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen te bieden, zoals cursussen, lespakketten, gedragscampagnes en interventies. Indien nodig ontwikkelen we een op maat oplossing voor een specifieke situatie. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van bestaande gedragsveranderingstrajecten.
Tieners lopen een grotere kans op ongevallen dan de gemiddelde Nederlander. Ze nemen meer risico en zijn zich minder bewust van eventuele gevolgen. Terwijl veel ongelukken voorkomen kunnen worden als er een fractie van een seconde wordt stilgestaan bij de risico’s. Met ons Split the Risk lespakket richten we ons op bewustwording: we maken jongeren bewust van de risico’s die ze lopen en geven ze inzicht in de gevolgen van hun gedrag.
Lees meer over Split the Risk
Fietsen is voor senioren een gezonde manier om onafhankelijk te blijven. Maar er zitten ook risico's vast aan fietsen. Om ervoor te zorgen dat senioren langer veilig kunnen blijven fietsen, is in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het Doortrappen project gestart. VeiligheidNL deed o.a. onderzoek naar de effectiviteit van een interventie via rijwielhandelaren, heeft de middelen voor deze interventie ontwikkeld en produceerde filmpjes om de doelgroep bewust te maken van hun gedrag.
Lees meer over Doortrappen
Jonge automobilisten lopen een groter risico op een verkeersongeval dan de gemiddelde Nederlander. Van alle overleden autopassagiers overlijdt meer dan een derde in een auto met 18-24 jarige chauffeur. Stand up for your ride is een workshop waarbij met groepen van 18-24 jarigen wordt gewerkt aan de sociale norm over risicovol rijgedrag. Tijdens de workshop werken we aan de gezamenlijke verantwoordelijk van de bestuurder én de passagier om veilig thuis te komen.
Lees meer over Stand up for your ride
De meeste oplossingen die wij aanbieden zijn opgenomen in de Toolkit Permanente Verkeerseducatie van het CROW. Nieuwe oplossingen worden na de pilotfase aangemeld voor de toolkit.
Heeft u vragen over de oplossingen die wij bieden om verkeersveiligheid te bevorderen, of wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, of rechtstreeks met één van onze adviseurs.