placeholder

Folder Vrolijk op stap

Peuters willen zoveel mogelijk ontdekken. Merk je tijdens een bezoek dat ouders daar onzeker of onrustig van worden, dan heb je met de folder Veilig op stap een prettig aanknopingspunt om dit bespreekbaar te maken.

Doelgroep

Jeugdartsen en -verpleegkundigen kunnen de folder uitdelen aan ouders met een kind in de leeftijd van 1 - 4 jaar

Als kindjes ongeveer 11 maanden zijn, geeft het consultatiebureau deze folder mee aan ouders. Daarin komen onderwerpen aan bod, zoals vallen & opstaan, omgaan met gevaarlijke stoffen, veilig in het verkeer en omgaan met water. Door de folder heen geven we handige EHBO-tips; iets waaraan veel ouders behoefte aan hebben, zo blijkt uit ons onderzoek. De checklist ‘Kan jouw huis een peuter aan?’ helpt ouders op weg om hun huis zo veilig mogelijk te maken voor hun kind.

Bestel de folder nu

VeiligheidNL werkt al vele jaren samen met diverse zorgprofessionals aan het veilig en vrolijk laten opgroeien van alle kinderen. Onze Veilig Groot Worden methodiek speelt hierin een zeer grote rol. Toch is het tijd voor vernieuwing. Daarom gaan wij de Veilig Groot Worden methodiek in 2023 uitfaseren. Dit betekent dat ook deze folder gaat verdwijnen. Dus bestel ze nu nog snel. Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen en lancering van onze nieuwe interventie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Folder Vrolijk op stap (per set van 50 stuks)

4,00 excl. BTW en evt. verzendkosten

Digitale voorlichting

Heb je een e-consult met ouders? Dan kan je hieronder een PDF van deze folder downloaden en per e-mail versturen aan de ouders.

Voorlichtingsmateriaal Veilig Groot Worden

Deze folder is onderdeel van de serie Veilig Groot Worden. Deze serie bestaat in totaal uit 5 folders. 

  • Fijne babyspullen (zwanger)
  • Uitvouwkaart Veilig Slapen (0-2 jaar)
  • Folder Goede start (0-6 maanden)
  • Folder Vrolijk Verkennen (6-12 maanden)
  • Folder Vrolijk op stap (1-4 jaar)

Op kinderveiligheid.nl, dé website voor ouders, vind je al onze adviezen over veilig opgroeien.

Alle adviezen

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Veilig Opgroeien nieuwsbrief.

Aanmelden