Stimuleert veilig gedrag

Voorlichting zwemveiligheid partners

Lees meer
Lees minder

Text widget

Download of bekijk hieronder het voorlichtingsmateriaal over het voorkomen van verdrinkingen van onze partners.

 

Text widget

De Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen ze dat iedereen zich kan redden in het water, dat niemand verdrinkt en dat iedereen in staat is om veilig te recreëren.

 

Zwemles is in Nederland niet meer door de overheid geregeld. De Nationale Raad Zwemveiligheid staat voor landelijke kwaliteitsstandaarden. Zwemlesaanbieders die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen ontvangen de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en mogen het Zwem-ABC verstrekken. Op www.allesoverzwemles.nl/zwemleslocator vind je zwemlesaanbieders met deze licentie bij jou in de buurt.

 

Bekijk hier de animatie over zwemveiligheid en de factoren die hierop van toepassing zijn, gemaakt vanuit het kennisproject NL Zwemveilig door de Nationale Raad Zwemveiligheid: 

IFrame

Text widget

 

 

Text widget

Reddingsbrigade Nederland heeft een brochure ontwikkeld om ouders en kinderen te informeren over de veiligheid op het strand. Deze brochure is o.a. verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Pools. Op de website van de reddingsbrigade kan je alle folders vinden.

Text widget

 

 

Text widget

In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Daarom heeft Rijkswaterstaat twee video’s ontwikkeld en een brochure/poster om burgers te wijzen op de risico’s. 

 

Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

IFrame

IFrame