Stimuleert veilig gedrag

Goed Gespeeld-materialen

Lees meer
Lees minder

Text widget

Als kinderen uitdagingen aangaan, grenzen verleggen en risico’s inschatten, dan is dat goed voor hun ontwikkeling. Ze worden er motorisch vaardiger door, zelfverzekerder en socialer. En het verhoogt hun zelfredzaamheid. Bij uitdagend spelen kunnen kinderen stevig stoeien, hoog klimmen, hard rennen en flink botsen. Daar komt wel eens een schram of schaafwond bij kijken. En daar is helemaal niks mis mee, dat noemen wij juist ‘Goed Gespeeld’. 

Tekst met plaatje

Veel kinderopvangorganisaties ervaren dilemma’s bij het geven van ruimte aan kinderen om uitdagend te spelen. Zij hebben te maken met de inspectie van de GGD, protocollen van de eigen organisatie om aansprakelijkheid te voorkomen en de vaak overbeschermende houding van ouders. Om pedagogisch medewerkers te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van uitdagend spelen bij kinderen van 0-4 jaar, ontwikkelden we samen met de Gezonde Kinderopvang diverse Goed Gespeeld-materialen: 

  • voorlichtingsvideo
  • pleisters
  • poster
  • stickervel

 

Met deze materialen kun je binnen jouw organisatie, groep of locatie het gesprek aangaan met collega's én ouders. Je krijgt ze gratis als je de verdiepende module Fysieke Veiligheid van Een Gezonde Start train-de-trainer hebt gevolgd. En kunt ze hieronder (bij)bestellen/downloaden.
 

De materialen zijn voor kinderopvangorganisaties gratis te downloaden of tegen betaling van de verzendkosten te bestellen. De Goed Gespeeld-pleisters zijn tegen kostprijs te bestellen.

Voorlichtingsvideo

In de video wordt vanuit verschillende perspectieven  het belang van uitdagend spelen belicht. De video is primair bedoeld voor de pedagogisch medewerker maar kan ook aan ouders worden getoond.

IFrame

Text widget

 

Poster

Om uitdagend spelen goed vorm te geven in je dagelijkse werk, is het belangrijk dat ouders er ook achter staan. Hang deze poster op, zodat deze je helpt om het gesprek met ouders aan te gaan. Je kunt de poster gratis zelf downloaden en printen op A3 formaat. Of bestel  'm tegen verzendkosten. Je ontvangt dan een poster op A2 formaat.

Artikel

Materiaal
Goed Gespeeld poster
0.00
ex. verzendkosten
Bestellen

Download

Text widget

 

Stickervel

Geef de kinderen af en toe een sticker; op hun hand, kleding of verstuur een digitale variant via de app of het ouderportaal. Het gaat er niet om dat kinderen echt een schaafwond of blauwe plek hebben opgelopen. Het gaat er vooral om dat ze ‘goed’ hebben gespeeld en het leuk vonden. Door de stickers te gebruiken, kun jij ouders vertellen dat stoeien, klimmen, rennen, struikelen of botsen gepaard kan gaan met een schram of schaafwond. En dat dat helemaal niet erg is, maar juist goed voor de ontwikkeling van het kind. Hieronder kun je fysieke stickervellen (bij)bestellen en/of de digitale varianten downloaden.

Artikel

Materiaal
Goed Gespeeld stickervel
0.00
ex. verzendkosten
Bestellen

Download

Text widget

 

Lees meer