placeholder

Webinar effectieve valpreventie

Wist jij dat in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) is vastgelegd dat er in 2023 ongeveer 90.000 ouderen moeten deelnemen aan een effectieve valpreventieve beweeginterventie? Een enorme uitdaging! Jij als zorgprofessional bent hard nodig om dit doel te behalen!
Op 18 april hebben we hier een webinar over gehouden. Op deze pagina vind je de presentatie en terugkijklink

Doelgroep

Het webinar richt zich op professionals die effectieve valpreventieve beweeginterventies willen aanbieden. Zowel professionals die al geschoold zijn als professionals die zich nog willen laten scholen, kunnen zich aanmelden. Zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, Sport en beweegleider senioren en Meer Bewegen voor Ouderen-docenten.

Doel / resultaat

Tijdens het webinar willen we je informeren over de stand van zaken rondom valpreventie en willen we je inspireren om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Programma

Datum: Dinsdag 18 april
Tijd: 12.00 uur tot 13.15 uur
Locatie: teams 
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

Sprekers
  • Rozan van der Veen: Rozan is gezondheidswetenschapper met een master in preventie en volksgezondheid. Sinds 2016 houdt ze zich bezig met het implementeren van valpreventie in de praktijk. Als adviseur is ze betrokken bij het opzetten van multidisciplinaire valpreventie-aanpakken in diverse netwerken en ondersteunt ze het ministerie van VWS bij de Landelijke Ketenaanpak Valpreventie.
  • Marion Russchen: Marion werkt al 42 jaar als fysiotherapeut in Amsterdam. Ze zet zich al jaren in om zorgmedewerkers en ouderen te motiveren voor valpreventie. Zo is ze vanaf het begin betrokken geweest bij het project ‘Laat je niet vallen’ in Amsterdam, geeft ze meerdere In Balans Trainingen per jaar en verzorgt ze presentaties en workshops voor huisartsen en andere zorgmedewerkers die met ouderen werken.
  • Karen Blox: Karen is geriatrie- en oedeemfysiotherapeut bij Oktober. Daarnaast is zij hoofddocent Otago bij VeiligheidNL.
  • Trynke Seubers: Trynke is werkzaam als geriatriefysiotherapeut bij Fytac Meppel (eerstelijns praktijk) en als docent bij het NPI o.a. voor Valpreventie en het Vallen Verleden Tijd programma. Daarnaast neemt zij deel aan MS Zorg Nederland voor de regio Zwolle en is zij Coach2move fysiotherapeut.

Terugkijken webinar

Wil je meer weten over het onderwerp effectieve valpreventie bekijk dan het webinar terug. Het webinar is door bijna 350 professionals live gevolgd en werd hoog gewaardeerd.

Kijk terug

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.