Poster Versterk je enkel

Deze poster laat zien wat je moet doen bij acuut enkelbandletsel, en wat je kunt doen om dit in het vervolg te voorkomen. Download 'm hier.

Doelgroep

Sporters met enkelbandletsel en sporters die hun enkel willen versterken

Een enkelblessure is een van de meest voorkomende blessures in Nederland. Werk je met sporters en is een sporter door de enkel gegaan? Dan is het belangrijk dat er meteen de juiste acties getroffen worden om erger te voorkomen. Deze poster geeft aan hoe te handelen (volgens de RICE-regels

Deze Engelse term staat voor Rest, Ice, Compression en Elevation, of in het Nederlands: rust, ijs, compressie en hoogstand.
) bij acuut enkelbandletsel en wat de sporter kan doen om een volgende blessure te voorkomen. Hang de poster op in de praktijk, sporthal of sportvereniging.

Versterk je enkel

Wil je meer weten over welke effectieve maatregelen er zijn voor sporters om enkelbandletsel te voorkomen? Bekijk dan ons Versterk je enkel-programma, met een speciaal oefenprogramma en informatie over brace- en tapegebruik. Versterk je enkel is beschikbaar via een gratis app en uitvouwkaart.

Op de hoogte blijven van nieuws over sportblessurepreventie?

Meld je aan

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden: