Voorkom blessures bij jeugdspelers met Voetbalfit

Wanneer je last hebt van een blessure, kun je niet meer mee voetballen. En dat is zonde. Dus ontwikkelden we Voetbalfit, een oefenprogramma om blessures te voorkomen. Train jij (jonge) voetballers? Lees dan hoe je Voetbalfit kunt gebruiken in jouw trainingen.

Doel

Het voorkomen van sportblessures binnen het Nederlandse amateurvoetbal.

Doelgroep

Voetballers van 6 jaar t/m senioren.

Aanpak

Voetbalfit is een doorontwikkeling van het bestaande FIFA 11+ (kids)programma. Dit is een bestaand blessurepreventief oefenprogramma dat effectief is voor het verminderen van voetbalblessures. De oefeningen van Voetbalfit zijn geschikt voor het Nederlandse amateurvoetbal en te vinden in Rinus, het online trainersplatform van de KNVB. 

placeholder
Jaarlijks
ontstaan 1 miljoen voetbalblessures

Voetbal is populair onder de jeugd, maar staat helaas ook bekend om het risico op blessures. Wanneer spelers last hebben van een blessure, kunnen ze niet meespelen en haken ze misschien wel helemaal af. En dat is zonde, want veel blessures kunnen eenvoudig voorkomen worden. Daarom is Voetbalfit ontwikkeld.

Wat is Voetbalfit?

Voetbalfit bestaat uit een reeks oefeningen waarmee je blessures kunt voorkomen. De oefeningen kunnen worden ingezet door voetbaltrainers, begeleiders en verzorgers die actief zijn in het amateurvoetbal. De oefeningen zijn gebaseerd op het bestaande FIFA 11+ (kids)programma, dat bewezen effectief bevonden is voor het verminderen van voetbalblessures bij jeugdige, maar ook volwassen spelers. We hebben dit programma en de oefeningen zo aangepast, dat het geschikt is voor het Nederlandse amateurvoetbal.

Samenwerkingspartners

We hebben Voetbalfit ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en het Athletic Skills Model (ASM)

Aan de slag

Ben jij actief als voetbaltrainer, begeleider of verzorger in het amateurvoetbal? Maak gebruik van Voetbalfit en help blessures te voorkomen.
Inhoud

Hoe werkt Voetbalfit?

Voetbalfit bestaat uit 100 leuke, veelzijdige en uitdagende oefen- en spelvormen. Hiervan hebben we beschrijvingen en video’s gemaakt, die je kunt vinden in Rinus, de online assistent trainer van de KNVB. Rinus is een online platform waarmee zowel gediplomeerde trainers en coaches als vrijwilligers ondersteund worden in het maken van voetbaltrainingen.

 

In Rinus staan losse oefeningen, complete trainingen en hele programma’s voor meerdere weken. De Voetbalfit oefeningen kunnen verwerkt worden als onderdeel van de reguliere training. Zo kun je bijna onopgemerkt aan blessurepreventie doen.

Oefening Voetbalfit

Bekijk een oefening

Benieuwd naar een oefening van Voetbalfit? Bekijk dan een van de oefeningen: 'Rollen en scoren'.

placeholder
Website

Rinus

Wil jij ook aan de slag met Voetbalfit? Ga dan naar Rinus, de online assistent-trainer en gebruik de Voetbalfit oefeningen in jouw training.
Ga naar Rinus

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.