Gastles gehoor & geluid

Voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs is er een gratis interactieve voorlichtingsles te boeken over "gehoor en geluid". De commissie prevENT komt met een KNO-arts (in opleiding) graag langs om de leerlingen meer te vertellen over hoe je gehoorschade kan voorkomen.

Doel

Het doel van de gastles is om op een leuke en luchtige manier bewustwording te creëren over het belang van een goed gehoor en het risico op gehoorschade door hard geluid. Dat blijft belangrijk, omdat kinderen al op jonge leeftijd beginnen met luisteren naar muziek en 1 op de 7 kinderen al beginnende gehoorschade heeft.

Doelgroep

Leerlingen in groep 7 & 8 van de basisschool. 

Aanpak

De les wordt gegeven door een KNO-arts (in opleiding) en duurt maximaal 1 uur.  De les is ontwikkeld door de preventie commissie van de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus-, en Oorheelkunde (PrevENT), in samenwerking met kenniscentrum letselpreventie VeiligheidNL.

Een echte dokter in de klas spreekt de kinderen vaak enorm aan waardoor de lessen enthousiast worden ontvangen! 

Na de gastles kan de leerkracht meer aandacht besteden aan het thema gehoor met het gratis lespakket de Hoortoren

 

Aanmelden

Na inschrijving via onderstaand formulier gaan wij aan de slag. Het proces is als volgt:

  1. Je ontvangt een e-mail dat je aanvraag in behandeling is. 
  2. Wij zoeken een match met de KNO-arts (in opleiding) in de buurt en wij vragen naar de beschikbaarheid. Mocht dit niet lukken, dan laten wij dit weten. 
  3. De KNO-arts (in opleiding) neemt rechtstreeks contact met je op om samen een datum en tijd te bespreken en hoe de gastles zal verlopen. 
  4. De KNO-arts (in opleiding) komt langs en komt maximaal 1 uur lesgegeven aan groep 7 of 8.  

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.