Uitvouwkaart: versterk je enkel

Adviseer je sporters over enkelblessures? Met deze uitvouwkaart, onderdeel van het programma Versterk je enkel, geef je ze alle informatie die ze nodig hebben om effectief aan hun blessure te werken.

Doelgroep

Sporters met enkelbandletsel en sporters die hun enkel willen versterken

Met het programma Versterk je enkel kunnen sporters met effectieve preventieve maatregelen de enkels versterken en voorkomen dat ze nogmaals een enkelbandletsel krijgen. De maatregelen beschrijven we in de gratis Versterk je enkel – app (IOS

& Android) en de ‘Versterk je enkel’ uitvouwkaart. Beiden kunnen door de sporter zelf, of onder begeleiding van een behandelaar of trainer/coach worden uitgevoerd.

Uitvouwkaart

De Versterk je enkel-uitvouwkaart geeft de sporter alle informatie over preventieve maatregelen om de enkels te versterken en herhaalde enkelblessures te voorkomen. Net zoals de app bevat het:

  • Een bewezen effectief oefenprogramma (afkomstig vanuit de 2Bfit studie van VUmc EMGO+.), een oefeningenoverzicht en instructie hoe je de oefeningen moet uitvoeren.
  • Een oefenschema van acht weken, dat bestaat uit drie sets van een aantal oefeningen per week, bedoeld om de belastbaarheid van de enkel op te bouwen nadat de sporter de geblesseerde enkel weer normaal kan belasten, of wanneer de zwelling van de enkel is verdwenen. 
  • Informatie over enkeltape en het gebruik.
  • Informatie over enkelbraces en koop- en gebruiktips.

Hieronder kun je de gratis uitvouwkaart direct downloaden en uitdelen aan sporters met enkelbandletsel.

Op de hoogte blijven van nieuws over sportblessurepreventie?

Meld je aan

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden: