Infographic: brace keuzewijzer

Met de brace keuzewijzer vergelijk je verschillende soorten enkelbraces en help je de sporter de meest geschikte te kiezen.

Een sporter met letsel aan de enkelband -of met een zwakke enkel- zal een nieuwe blessure aan deze enkel willen voorkomen. Dit kan op verschillende manieren: sporters kunnen een oefenschema volgen om de enkels te versterken of voor ondersteuning tijdens het sporten een enkelbrace- of tape gebruiken. Kiest de sporter voor een enkelbrace, dan is de brace keuzewijzer handig om verschillende enkelbraces te vergelijken. Zo help je sporters om de meest geschikte brace te kiezen voor zijn of haar sport. 

Hoe werkt een enkelbrace?

Wanneer een sporter na een enkelblessure weer wil starten met sporten, zorgt een enkelbrace voor extra ondersteuning van de enkel. Laat de sporter na het verdwijnen van de zwelling de enkelbrace gedurende minimaal 12 maanden tijdens de sportbeoefening gebruiken.

Op de hoogte blijven van nieuws over sportblessurepreventie?

Meld je aan

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.