De Kinderhoortest: jaarlijks testen of je gehoor goed is

Muziek luisteren, tv kijken, youtube filmpjes kijken, gamen, kletsen... allemaal activiteiten waarvoor kinderen hun gehoor gebruiken. Maar hoe goed denken ze dat hun gehoor is?

Foto van Redactie VeiligheidNL
Redacteur
Redactie VeiligheidNL

We adviseren ouders om hun kind jaarlijks een korte test te laten doen. Dan weten ze hoe goed het gehoor van hun kind is. Blijkt uit de test dat het gehoor niet zo goed is, dan is het belangrijk dat ze hierop actie ondernemen. Want hoe langer je daarmee wacht, hoe lastiger het wordt om ervoor te zorgen dat een kind alles kan blijven horen.

Met de online Kinderhoortest kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen. Deze test meet hoe goed een kind spraak in ruis (“rumoer”) kan verstaan en tonen van elkaar kan onderscheiden. Na het doen van de hoortest ontvangt een kind direct de uitslag. 

De kinderhoortest

Test jaarlijks of het gehoor van je kind goed is.

Naar de test

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.