Adviseer De 4 van Veilig Wandelen

Ouders wandelen graag met hun kind, wat voor weer het ook is. Adviseer je ouders over veilig gebruik van de kinderwagen? Lees dan hieronder onze adviezen: De 4 van Veilig wandelen.

Ouders van jonge kinderen gaan er graag met de kinderwagen op uit voor een korte wandeling. In de zomer én de winter.  Maar hoe vervoeren ouders hun kind veilig? Waar moeten ze op letten?

Er zijn verschillende kinderwagens

op de markt. De meest verkochte modellen zijn 3-in-1 kinderwagens die ‘meegroeien’ met het kind. Er zijn ook modellen specifiek voor één fase: de kinderwagen (van 0 tot 6 à 9 maanden, waarin het kindje ligt) en de wandelwagen en de buggy (beiden vanaf 6 à 9 maanden tot 4 jaar, waarin het kindje zit). 

Alle ouders willen hun kindje natuurlijk veilig meenemen tijdens het wandelen. Als professional kun je hen de 4 belangrijkste adviezen meegeven, die wij hebben samengevat in De 4 van Veilig wandelen.

 

Genoeg frisse lucht

Een kinderwagenbak mag nooit helemaal afgesloten worden met een doek. Zo komt er altijd genoeg frisse lucht bij het kindje. Een regenhoes moet bijvoorbeeld een opening hebben en geef ouders mee dat ze ook gebruik kunnen maken van een parasol als de zon fel schijnt.

Slapen in de kinderwagen

De kinderwagenbak is waterdicht en dat is handig in de regen. Voor een nachtje slapen is de bak daardoor ongeschikt: er komt namelijk niet genoeg lucht door de wanden van de kinderwagenbak. Willen ouders hun kindje niet wakker maken na een wandeling? Raad hen dan aan de kinderwagen op een koele plek te zetten en de kap omlaag te doen.

Zelfstandig zitten

Meestal kan een kindje rond de 6 à 9 maanden zelfstandig zitten. Adviseer ouders zo lang mogelijk met hun kindje plat liggend in de kinderwagenbak te wandelen. Het is voor de motorische ontwikkeling van het kindje beter om zoveel mogelijk plat te liggen.

Riempjes vast in de kinderwagen

Ouders voorkomen op die manier dat hun kindje uit de wandelwagen/buggy valt. 


Zo wandelen ouders veilig met hun kindje!

 

Op kinderveiligheid.nl, dé website voor ouders, vind je al onze Veilig op pad-adviezen

Alle adviezen

Samenwerken op dit onderwerp?