Opblaasbare speeltoestellen: wijziging WAS

Per jaar komen veel kinderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) terecht na een ongeval op een opblaasbaar speeltoestel. Daarom komen er nieuwe regels. Verhuur jij opblaasbare speeltoestellen, of heb je als beheerder een speeltoestel staan voor je bezoekers? Wij houden je op de hoogte van de wijzigingen. 

Foto van Redactie VeiligheidNL
Redacteur
Redactie VeiligheidNL

Voor de veiligheid van kinderen zijn in het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) regels opgesteld. Toch vinden er jaarlijks gemiddeld 2.200 bezoeken aan de spoedeisende hulp plaats, na een ongeval op een opblaasbaar speeltoestel. Om te zorgen dat een veilig gebruik van deze speeltoestellen in heel Nederland de norm is, wordt het WAS aangepast. Een deel van de aanpassingen (fase 1) is per 1 juli 2023 ingegaan. Fase 2 is nog in ontwikkeling.

Wat betekent dit voor jou? 

De wijziging van het WAS heeft gevolgen voor jou als verhuurder van opblaasbare speeltoestellen, of als beheerder die zo’n speeltoestel heeft staan voor bezoekers. Wat betekenen de nieuwe regels voor jou, en hoe kan jouw organisatie aan het WAS voldoen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Zo informeer je huurders en bezoekers over veiligheidsinstructies en speelregels

Naar materialen

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.