Video's: De 4 van Veilig slapen

Met een veilige slaapomgeving kun je wiegendood voorkomen. Je kunt aanstaande en kersverse ouders helpen met een zo goed mogelijk advies hierover. Wij ondersteunen je daarbij, met video's over veilig slapen. Bekijk het zelf, of deel de video's met jonge ouders. Handig voor jou, leerzaam voor ouders en veilig voor baby's.

Voorlichtingsvideo's in het Nederlands

In deze voorlichtingsvideo's geven we, naast de 4 belangrijkste Veilig slapen adviezen, ook advies over de slaapplek, samen slapen en de temperatuur in de babykamer.  

Veilig slapen tips

In deze video geven we je zes tips om je baby veilig te laten slapen. 

Tips voor het creëren van een veilige en fijne slaapplek voor je baby

In deze video vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen en inrichten van de fijnste en veiligste slaapplek voor je baby, voor thuis en onderweg.

Samen slapen met je baby

In deze video leggen we uit wanneer je jouw pasgeboren kindje bij je in bed kan nemen en wanneer je dat beter niet kunt doen.

Temperatuur in de babykamer

Een baby mag het niet te warm, maar ook niet te koud hebben als het slaapt. In deze video leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je kindje in de juiste temperatuur slaapt. 

Voorlichtingsvideo's in Tigrinya

Wil je ouders voorlichten die geen Nederlands spreken? De video is ook beschikbaar in de talen Tigrinya en Arabisch. 

Voorlichtingsvideo's in Arabisch

Tip

Tip

Adviseer De 4 van Veilig slapen!

Samenwerken op dit onderwerp?

Aan de slag

Ga direct aan de slag met ons voorlichtingsaanbod over Veilig Slapen. Voor jezelf én voor ouders. Handig voor jou, leerzaam voor ouders en veilig voor baby's.

Meer over onderwerpen:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.