Ga door naar hoofdinhoud
placeholder

Webinar: Valpreventie lokaal vorm geven

Het terugdringen van het risico op Spoedeisende Hulp-bezoek na een val is één van de ambities uit de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024. Dat betekent werk aan de winkel. Effectieve valpreventie vraagt om samenwerking op lokaal niveau. De gemeente en de GGD spelen daarbij een belangrijke rol. In 2020 hebben we een webinar georganiseerd om beleidsmakers binnen gemeenten en GGD’en op weg te helpen met het opzetten van een valpreventie-aanpak.

Het webinar geeft antwoord op de vragen:

  • Hoe kunnen gemeenten, samen met partnerorganisaties, valongelukken voorkomen en ervoor zorgen dat ouderen zo lang mogelijk, zelfstandig thuis kunnen wonen? 
  • Welke partijen heb je hierbij nodig en hoe organiseer je dat?

De live-kijkers hebben het webinar een dikke 8 gegeven!

Het webinar was op 1 oktober 2020. Je kunt het webinar hier terugkijken. 

Tijdens de live uitzending gaat Wietske Hoekstra, consultant Valpreventie bij VeiligheidNL in gesprek met Annelies Krikke en Gregie Swinkels. Annelies is ervaren projectleider Valpreventie bij de GGD Amsterdam en neemt ons mee in het opzetten van lokaal valpreventiebeleid en hoe duurzame samenwerkingen tot stand komen. Gregie werkt aan het duurzaam opzetten van valpreventiecursussen in de gemeente Lingewaard. 

  • Wietske Hoekstra, consultant Valpreventie bij VeiligheidNL
  • Annelies Krikke, projectleider Valpreventie bij de GGD Amsterdam
  • Gregie Swinkels, eigenaresse Sporttwist & werkt aan het duurzaam opzetten van valpreventiecursussen in de gemeente Lingewaard 

Op de hoogte blijven van nieuws over Valpreventie?

Meld je aan

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Thema

Valpreventie

Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Het thema Valpreventie zet zich in om valletsel bij ouderen te verminderen.

Meer over dit thema
placeholder