Inzicht in verkeersslachtoffers provincie Utrecht in 2018

Data van Regionale Ambulancevoorzieningen geven in de provincie Utrecht drie keer meer verkeersslachtoffers dan alleen politiedata.

Status

Afgerond

Onderzoek type

Onderzoek

Publicatiedatum: 13-12-2018

Om het aantal verkeersslachtoffers te verlagen, moeten we niet alleen onderzoeken waar verkeersongevallen plaatsvonden, maar vooral ook wat er is gebeurd en waardoor het ongeval is ontstaan. In de provincie Utrecht leidt samenwerking tussen de regionale overheid, de spoedzorg en VeiligheidNL tot een unieke registratie van verkeersslachtoffers.

In deze rapportage hebben we voor de provincie Utrecht over het jaar 2018 ambulancedata over verkeersslachtoffers vergeleken met politiedata.

Ambulancedata versus politiedata

Het aantal verkeersslachtoffers dat we meten op basis van politiedata én ambulancedata ligt driemaal hoger dan het aantal verkeersslachtoffers dan het aantal verkeersslachtoffers dat enkel bepaald wordt door de politieregistratie. Ook is uit dit onderzoek gebleken dat ambulancedata meer gedetailleerde informatie geeft over de toedracht van verkeersongevallen, dan politiedata.

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.