Kinderveiligheid
Met een beetje risico komen ze er wel
‘Met een beetje risico komen ze er wel’, dat is de boodschap van de campagne om risicovol spelen onder de aandacht te brengen. En kinderen zijn het daarmee eens: Laat ons risicovol spelen! Je kunt de materialen gebruiken in jouw eigen praktijk of op jouw locatie.
Doel
VeiligheidNL vraagt aandacht voor risicovol spelen met de campagne ‘Met een beetje risico komen ze er wel!’
Doelgroep
JGZ, Kinderopvang, Onderwijs
Aanpak
De campagne bestaat uit postermateriaal en video’s die je kunt inzetten op jouw locatie of op social media. Help jij mee om collega’s en ouders bewust te maken van het belang van risicovol spelen? Deel de materialen dan zoveel mogelijk.
Met deze campagne uit 2017/2018 richten we ons speciaal op ouders. Maar de campagneposters en -films kun je ook prima gebruiken om onder collega’s en ouders aandacht te vragen voor risicovol spelen. Hang de posters op aan de muur of zet de video’s in via je social mediakanalen.
Aan de slag
Campagneposters
Download de gratis de campagneposters ‘Met een beetje risico komen ze er wel’. Hang ze op om onder collega’s en ouders aandacht te vragen voor risicovol spelen.
Wat wil jouw kind later worden?
Bekijk de campagnefilm om risicovol spelen met je collega's of ouders bespreek te maken. Of deel deze op jouw social media.
Hoeveel speelruimte geef jij je kind?
Bekijk de campagnevideo uit 2018 waarin we ouders uitdagen na te denken over hoeveel speelruimte zij hun kind geven.
Tips van kinderen over risicovol spelen
“Met een beetje risico komen we er wel”, dat is de boodschap die de kinderen hebben voor hun ouders. Via zes korte video’s vertellen ze je graag waarom en hoe jullie hen meer risicovol moeten laten spelen.
Tip 1
Verleg je grens
Knijp oogje dicht
Ga op avontuur
Stop met 'Pas op!'
Kies je eigen activiteit
Tel tot 10!
Meer over onderwerpen:
Meer voor werkvelden:
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.