Nunki lakentje: een mooie oplossing voor strak opmaken

Nunki is een lakentje waarmee je een babybedje strak kunt opmaken. Een baby zou hier beter van slapen. Maar is het ook veilig?

Foto van Mieke Cotterink
Auteur
Mieke Cotterink

Nunki is een nieuw ontwerp lakentje dat speciaal geschikt is om een babybedje strak op te maken. Volgens de makers zorgt een ‘constante diepe druk-sensatie’ op het bovenlichaam voor ‘begrenzing en geborgenheid’.

Het laken wordt om het matras gevouwen en wordt aan de onderzijde van het matras met klittenband vastgezet. De bovenzijde heeft een brede band van elastische stof en nadat de baby in bed ligt, wordt het laken aan de zijkant dicht geritst. Het laken zit nu stevig vast en kan niet losraken. 

Dit lakentje vind ik een mooi product dat helpt om een babybedje strak op te maken. Wel belangrijk is dat ook met dit product het bedje altijd laag wordt opgemaakt, zodat de baby met de voetjes aan het voeteneinde slaapt en niet onder het beddengoed kan zakken. In combinatie met een slaapzak is er geen extra beddengoed nodig.

Samenwerken op dit onderwerp?

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.