Stimuleert veilig gedrag

Gezond gehoor

VeiligheidNL zet zich in voor de preventie van gehoorschade. Langdurige blootstelling aan harde geluiden is een van de oorzaken van gehoorschade. Deze schade is onomkeerbaar en een toenemend probleem in Nederland. Preventie is daarom enorm belangrijk. We zetten ons hiervoor in door het probleem te agenderen, voorlichting te geven, onderzoek te doen en interventies te ontwikkelen.
Lees meer
Lees minder

Text widget

Preventie van gehoorschade

Zing jij ook graag ongegeneerd mee met de radio als je in de auto zit? Luister je ook graag stiekem naar de gesprekken van je medepassagiers in de trein? En geniet jij er ook zo van om gezellig een drankje te doen met je vrienden in de kroeg? Heel vanzelfsprekend voor velen  van ons maar niet  voor 1.6 miljoen Nederlanders. Zij hebben gehoorproblemen.

 

Een gezond gehoor is essentieel om te communiceren met anderen, veilig deel te nemen aan het verkeer en te genieten van muziek en omgeving. Slecht horen kan dus verregaande invloed hebben op iemands welzijn, sociale participatie en zelfs op de kansen op de arbeidsmarkt. Daarom zet VeiligheidNL zich in voor de preventie ven gehoorschade. Hierbij richten wij ons met name op een aantal risicogroepen:

  • Jongeren
  • Ouderen 
  • Werknemers

Text widget

Meer over Gezond gehoor