Samenwerking met CORPUS

Voor CORPUS  ontwikkelden we een nieuwe expositie over het gehoor. Kinderen kunnen hun eigen gehoor testen en tips lezen om gehoorschade te voorkomen.  

In CORPUS leren bezoekers op een leuke en interactieve manier over het menselijk lichaam. VeiligheidNL heeft als partner van CORPUS een expositie ontwikkeld om kinderen en jongeren bewust(er) te maken van het belang van een gezond gehoor. De expositie staat in “mijn CORPUS”, het interactieve gedeelte nadat bezoekers de reis door het lichaam hebben gemaakt. Bezoekers kunnen hier zelf hun gehoor testen en tips lezen om gehoorschade te voorkomen.

Feestelijke opening in 2018

In de week van International Noise Awareness Day stond het voorkomen van gehoorschade volop in de aandacht. Daarom werd in deze week de expositie in CORPUS feestelijk geopend door DJ Barry Paf en de 7-jarige Jasmijn. Staatssecretaris Paul Blokhuis droeg de expositie een warm hart toe in zijn videoboodschap die tijdens de opening werd uitgezonden. Na de opening konden genodigden en bezoekers de dansvloer op tijdens de Silent Disco.

100.000ste bezoeker

Twee jaar later, op World Hearing Day - 3 maart 2020, is de 100.000ste tester van de hoortest verrast

.

Samenwerking

De samenwerking tussen VeiligheidNL en CORPUS reikt verder dan de expositie. Beide partijen versterken elkaar door het delen van kennis en netwerk. Zo maken we samen meer impact in het voorkomen van gehoorschade en stimuleren van een gezonde leefstijl.

Samenwerken op dit onderwerp?