placeholder

4vuurwerkveilig

Gratis lespakket voor groep 7-8

De jaarwisseling is een feestje! Maar wel een feestje dat we op een veilige en verantwoorde manier willen vieren. Want hoe mooi en feestelijk vuurwerk ook is, er ontstaan ook ongevallen door. Met het gratis lespakket 4vuurwerkveilig maak je kinderen van groep 7-8 bewust van de gevaren van vuurwerk en geef je ze tips voor een veilige jaarwisseling!

Digitaal lespakket 4vuurwerkveilig

Vraag nu aan

Over het lespakket

4vuurwerkveilig is een gratis, digitaal lespakket voor groep 7-8 van de basisschool. Centraal staan de 4 belangrijkste tips voor een veilige jaarwisseling. Na het aanvragen van het lespakket kan je de materialen zelf downloaden en direct aan de slag.

Onderdelen lespakket

Het lespakket bestaat uit meerdere onderdelen. Deze kun je als leerkracht goed samenvoegen tot een gevarieerde les. De PowerPoint presentatie of de videopresentatie met voice-over vormt de basis, samen met de KAHOOT! quiz en huiswerkopdracht. Daaromheen kun je met aanvullende materialen, zoals verschillende werkbladen en praktische testjes een interessante les over vuurwerkveiligheid vormgeven. Hebben leerlingen de les over vuurwerkveiligheid goed afgerond? Deel dan het 4vuurwerkveilig certificaat uit, zodat ze thuis kunnen laten zien dat ze alles weten over vuurwerkveiligheid.

Rapportcijfer: 8,9

Rapportcijfer: 8,9

Het lespakket wordt door leerkrachten beoordeeld met een 8,9!

Waarom 4vuurwerkveilig?

Hoewel kinderen onder de 12 jaar nog geen vuurwerk af mogen steken, lopen ze toch regelmatig verwondingen op tijdens de jaarwisseling. Ook als ze zelf geen vuurwerk afsteken. Met het gratis lespakket 4vuurwerkveilig maak je kinderen bewust van de gevaren van vuurwerk en geef je ze tips voor een veilige jaarwisseling!

Jaarwisseling 2021-2022

placeholder

190

kinderen onder de 12 jaar raakten gewond door vuurwerk.
placeholder

52%

van de kinderen onder de 12 jaar had het vuurwerk zelf niet afgestoken.
placeholder

47%

van de kinderen onder de 12 jaar raakte gewond door F1 vuurwerk.

Vraag direct gratis aan:

Het lespakket is erg volledig! We begonnen met de presentatie met video’s, informatie en tips. Daarna deden we de experimenten en de quiz. De leerlingen gingen later zelf aan de slag met de werkbladen en de huiswerkopdracht. Het was een leuke en gevarieerde les!

Annemarie van de Ven

Leerkracht groep 8

Partners

Het lespakket is in opdracht van het ministerie van I&W ontwikkeld door VeiligheidNL, samen met Brandweer Nederland, Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN), Vuurwerkcheck, GGD GHOR en de Politie.