Algemene Voorwaarden Risicomonitor

Dit zijn de algemene voorwaarden die gelden voor de Risicomonitor. Onderaan de pagina zijn deze voorwaarden ook te downloaden.

Artikel 1: Definities en interpretatie

1.1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de met een hoofdletter beginnende begrippen de navolgende betekenis:

Account: De gebruikersnaam met bijbehorend wachtwoord waarmee Gebruiker toegang krijgt tot de Risicomonitor.
Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden Risicomonitor.
Diensten: De door VeiligheidNL te verlenen diensten zoals beschreven op de website, waaronder begrepen maar niet uitsluitend het verschaffen van toegang tot en het gebruik van de Risicomonitor om quickscans uit te voeren.
Gebruiker: De rechtspersoon dan wel de natuurlijke persoon handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf die gebruik kan maken van de Risicomonitor op grond van Artikel 3.2 van deze Algemene Voorwaarden.
Gebruikersnaam: De gebruikersnaam die onderdeel vormt van de inlogcode waarmee Gebruiker toegang krijgt tot de Risicomonitor.
Domein Veiligheid en gezondheid medewerkers: Onderdeel van de Risicomonitor met daarin de erkende Risico Inventarisatie en Evaluatie methode waarmee Gebruiker in kaart brengt of het beleid op het gebied van de arbeidsomstandigheden van de werknemers met daarbij behorende protocollen en werkafspraken passen bij de actuele situatie om risico's te beheersen.
Domein veiligheid en gezondheid voor kinderen: Onderdeel van de Risicomonitor waarmee Gebruiker in kaart brengt of het beleid op het gebied van de veiligheid en gezondheid van de kinderen met daarbij behorende protocollen en werkafspraken passen bij de actuele situatie om risico's te beheersen.
Partijen: Gebruiker en VeiligheidNL tezamen, individueel tevens aangeduid als “Partij”.
Risicomonitor: De online webapplicatie www.risico-monitor.nl.
VeiligheidNL: Stichting VeiligheidNL, de eigenaar van de Risicomonitor.
Website: De website www.veiligheid.nl/risicomonitor.

1.2 Tenzij anders bepaald in deze Algemene Voorwaarden:

  • wordt onder “schriftelijk” tevens elektronische communicatie verstaan, zoals berichtenverkeer per e-mail, internet of EDI;
  • omvatten woorden die het enkelvoud aangeven tevens het meervoud en omgekeerd; en
  • wordt met “Artikel” een artikel in deze Algemene Voorwaarden bedoeld.

 

Artikel 2: Toepasselijkheid

2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst tussen VeiligheidNL en Gebruiker voor het gebruik van de Risicomonitor.

2.2 VeiligheidNL is gerechtigd de inhoud van deze Algemene Voorwaarden eenzijdig te wijzigen. Wijzigingen worden schriftelijk of via een nieuwsvermelding op de Website bekendgemaakt en treden veertien (14) dagen na bekendmaking in werking, of op een andere datum die in de bekendmaking is vermeld.

2.3 In het geval Gebruiker de wijzigingen in de Algemene Voorwaarden niet wenst te accepteren, heeft zij het recht de overeenkomst tot uiterlijk één (1) maand na de datum waarop de gewijzigde Algemene Voorwaarden van kracht worden op te zeggen zonder dat VeiligheidNL wordt gehouden tot vergoeding van kosten of schade.

 

Artikel 3: Het gebruik van de Risicomonitor

3.1 Teneinde de Risicomonitor te kunnen gebruiken dient Gebruiker zich te registeren op risico-monitor.nl

3.2 Het gebruik van de Risicomonitor staat uitsluitend open voor Gebruikers die vallen binnen de invloedssfeer van de CAO’s (i) Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, (ii) Jeugdzorg en (iii) Kinderopvang.

3.3 Na registratie en de vaststelling door VeiligheidNL dat de potentiële gebruiker binnen de doelgroep valt zoals bedoeld in Artikel 3.2, ontvangt Gebruiker per mail de Gebruikersnaam.

3.4 De overeenkomst tussen VeiligheidNL en Gebruiker komt tot stand na acceptatie van de Algemene Voorwaarden door Gebruiker en goedkeuring van de accountaanvraag door VeiligheidNL.

3.5 VeiligheidNL heeft het recht een potentiele gebruiker te weigeren, als deze niet valt binnen de doelgroep zoals bedoeld in Artikel 3.2.

 

Artikel 4: Risicomonitor en de Diensten

4.1 VeiligheidNL streeft ernaar om de informatie zoals opgenomen in de Risicomonitor actueel en volledig te houden en de Diensten continu ter beschikking te stellen aan Gebruiker, maar staat er niet voor in dat:

  • de opgenomen informatie juist, actueel of geschikt is voor het door Gebruiker beoogde doel; en/of
  • de Diensten te allen tijde beschikbaar zijn.

 

4.2 Gebruiker zal geen toegang tot de Risicomonitor verkrijgen op tijdstippen dat onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de Risicomonitor worden uitgevoerd. VeiligheidNL streeft ernaar om voornoemde werkzaamheden zoveel mogelijk te laten plaatsvinden op tijden dat Gebruiker daarvan de minste hinder ondervindt.

4.3 VeiligheidNL behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de Risicomonitor en de Diensten. VeiligheidNL zal zich inspannen om wijzigingen die een beperking van de kernfuncties van de Diensten inhouden vooraf, met inachtneming van een redelijke termijn, te melden, tenzij dit redelijkerwijs of technisch niet mogelijk is.

4.4 VeiligheidNL kan de Risicomonitor mogelijk uitbreiden met modules die nieuwe functionaliteiten bevatten. Tenzij anders bepaald vallen de nieuwe modules van de Risicomonitor automatisch onder de reikwijdte van deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomst tot gebruik van de Risicomonitor.

 

Artikel 5: Gebruiksrechten en verplichtingen van Gebruiker

5.1 Alle intellectuele eigendomsrechten – waaronder in ieder geval begrepen de auteursrechten en databankrechten – die rusten op, vervat zijn in of voortvloeien uit (onderdelen van) de Risicomonitor en de (resultaten) van de Diensten berusten bij VeiligheidNL.

5.2 Tegen betaling van de vergoedingen zoals opgenomen in Artikel 6, verleent VeiligheidNL aan Gebruiker hierbij het niet-exclusieve, niet-sublicentieerbare en niet-overdraagbare gebruiksrecht om de Risicomonitor te gebruiken teneinde de Diensten te ontvangen en resultaten van de Diensten voor intern gebruik te gebruiken.

5.3 Gebruiker verplicht zich om bij het aangaan van de overeenkomst de juiste, actuele en volledige (adres)gegevens te verschaffen gedurende het registratieproces. Gebruiker dient wijzigingen in deze (adres)gegevens zo spoedig mogelijk in de Risicomonitor door te voeren.

5.4 Het is Gebruiker niet toegestaan de gebruiksrechten of andere uit de overeenkomst voortvloeiende rechten aan derden over te dragen. Deze niet-overdraagbaarheid heeft tevens een goederenrechtelijke werking.

5.5 Gebruiker zal de Gebruikersnaam en wachtwoord strikt persoonlijk en geheim houden en niet aan derden (anders dan haar werknemers of hulppersonen) verschaffen. Gebruiker blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het gebruik en beheer van de Gebruikersnaam.

5.6 Gebruiker zal zich onthouden van ongeoorloofd gebruik van de Risicomonitor en/of de (resultaten van de) Diensten en zal zich opstellen en gedragen conform hetgeen mag worden verwacht van een zorgvuldig gebruiker. In het bijzonder zal Gebruiker bij het gebruik van de Risicomonitor en/of de (resultaten van de) Diensten:

  • niet op een zodanige wijze handelen dat daardoor de juiste werking daarvan wordt verhinderd, dan wel dat hierdoor schade of hinder aan andere gebruikers van de Risicomonitor kan worden toegebracht;
  • zich onthouden van het op enigerlei wijze ter beschikking stellen van de Gebruikersnaam of (een deel van) de Risicomonitor en/of de (resultaten van de) Diensten aan derden, waaronder in ieder geval begrepen externe adviesorganisaties; en
  • alle aanwijzingen en instructies van VeiligheidNL die worden gegeven in verband met het gebruik van de Risicomonitor en/of de (resultaten van de) Diensten opvolgen.

5.7 Onverminderd hun overige rechten op grond van de wet of de overeenkomst, heeft VeiligheidNL het recht haar verplichtingen jegens Gebruiker op te schorten of de overeenkomst te ontbinden indien Gebruiker handelt, of redelijkerwijs wordt vermoed te handelen in strijd met zijn verplichtingen op grond van de overeenkomst, in het bijzonder op grond van dit Artikel 5.

 

Artikel 6: Prijzen en betalingsvoorwaarden

6.1 Indien Gebruiker valt binnen de invloedssfeer van de CAO’s (i) Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, (ii) Jeugdzorg en (iii) Kinderopvang, en alleen gebruik gaat maken van het Domein Veiligheid en gezondheid van medewerkers, is Gebruiker een vergoeding verschuldigd van EUR 50,00 (exclusief BTW) per kalenderjaar.

6.2 Indien Gebruiker gebruik gaat maken van het Domein Veiligheid en gezondheid van Kinderen en het Domein Veiligheid en gezondheid van medewerkers, is Gebruiker een vergoeding verschuldigd, waarvan de hoogte als volgt wordt bepaald:

een vast bedrag van EUR 100,00 (exclusief BTW) per kalenderjaar voor elk in de Risicomonitor aangemaakt Organisatie Account van Gebruiker.
een variabele vergoeding per kalenderjaar dat afhankelijk is van het aantal in de Risicomonitor opgegeven locaties, zoals nader bepaald in Artikel 6.3.

6.3 De staffel voor de variabele vergoeding op basis van het aantal opgegeven locaties is als volgt:

Aantal locatiesVariabele vergoeding Locatie Accounts (exclusief BTW)
1EUR 22
2 tot en met 5EUR 75
6 tot en met 10EUR 165
11 tot en met 20EUR 330
21 tot en met 30EUR 550
31 tot en met 40EUR 750
41 tot en met 50EUR 975
51 tot en met 75EUR 1.325
76 tot en met 100EUR 1.700
101 en meer EUR 22 voor iedere Locatie

 

6.4 De vergoeding wordt in de kalendermaand na de totstandkoming van de overeenkomst in rekening gebracht door VeiligheidNL.

6.5 De vergoeding voor het eerste kalenderjaar is gebaseerd op het aantal opgegeven Locatie Accounts op het moment zoals bedoeld in Artikel 6.4 en geldt als de vergoeding voor het gehele betreffende kalenderjaar.

6.6 In de daarop volgende kalenderjaren wordt de vergoedingen jaarlijks in rekening gebracht in het eerste kwartaal van het nieuwe kalender jaar. De bijdrage wordt dan gebaseerd op het aantal opgevoerde locaties per 1 januari van het betreffende kalenderjaar.

6.7 VeiligheidNL behoudt zich het recht voor de hoogte en de berekening van de vergoeding zoals genoemd in 6.1, 6.2 en 6.3 jaarlijks aan te passen.

6.8 De vergoedingen dienen binnen een termijn van dertig (30) dagen na factuurdatum te worden voldaan aan VeiligheidNL.

 

Artikel 7: Duur en beëindiging

7.1 De overeenkomst wordt aangegaan voor de resterende periode van het lopende kalenderjaar (“Initiële Termijn”), waarna de overeenkomst automatisch wordt verlengd met opvolgende periodes van één (1) kalenderjaar, tenzij de overeenkomst door Gebruiker schriftelijk wordt opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn van minimaal een (1) kalendermaand voor het einde van de Initiële Termijn of enige verlenging daarvan.

7.2 VeiligheidNL heeft het recht de overeenkomst te allen tijde met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) maand op te zeggen, zonder daarbij aansprakelijk te zijn voor vergoeding van kosten of schade van Gebruiker.

7.3 VeiligheidNL heeft het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang zonder nadere ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder daarbij gehouden te zijn tot enige vergoeding van kosten of schade in het geval:

  • Gebruiker (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt of hem (voorlopige) surseance van betaling wordt verleend;
  • Gebruiker faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard;
  • van een toerekenbare tekortkoming van Gebruiker in de nakoming van een wezenlijke verplichting, die – indien verzuim niet reeds van rechtswege is ingetreden – niet binnen acht (8) dagen na een schriftelijke ingebrekestelling is gezuiverd. Daarbij heeft het betalen van de vergoedingen door Gebruiker in ieder geval steeds te gelden als een wezenlijke verplichting.
  • van een periode van overmacht die langer heeft voortgeduurd dan een aaneengesloten periode van zestig (60) dagen.

 

7.4 In het geval van beëindiging van de overeenkomst, om welke reden dan ook, eindigt het door VeiligheidNL op grond van Artikel 5.2 aan Gebruiker verleende gebruiksrecht en zal de toegang van Gebruiker tot de Risicomonitor worden geblokkeerd.

7.5 Gebruiker dient ten alle tijden zelf zorg te dragen voor recente back-ups van de respectievelijke export van de gegevens, zoals ingevoerd in de Risicomonitor gedurende en in ieder geval voor het einde van de overeenkomst.

 

Artikel 8: Aansprakelijkheid en vrijwaring

8.1 De totale aansprakelijkheid van VeiligheidNL op grond van een toerekenbare tekortkoming, onrechtmatige daad of uit enige andere hoofde is te allen tijde beperkt tot vergoeding van directe schade tot maximaal het bedrag dat door Gebruiker aan VeiligheidNL is betaald in het kalenderjaar waarin de schadeveroorzakende gebeurtenis heeft plaatsgevonden, tot een maximum bedrag van EUR 2.500.

8.2 Behoudens in het geval van opzet of bewuste roekeloosheid van VeiligheidNL of hun niet-leidinggevende ondergeschikten, is de aansprakelijkheid van VeiligheidNL voor indirecte schade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van wederpartijen van Gebruiker en schade als gevolg van verminking, vernietiging of verlies van gegevens of documenten, uitdrukkelijk uitgesloten. VeiligheidNL heeft geen bewaarplicht ten aanzien van de door of in opdracht van gebruiker ingevoerde data, zie ook artikel 7.5.

8.3 Het bepaalde in dit Artikel 8.2 alsmede alle andere beperkingen en uitsluitingen van aansprakelijkheid genoemd in de overeenkomst gelden mede ten gunste van alle (rechts)personen waarvan VeiligheidNL zich bij de uitvoering van de overeenkomst bedient.

8.4 Gebruiker vrijwaart VeiligheidNL en door haar ingeschakelde derden voor alle rechtsvorderingen van derden ter zake van aansprakelijkheid, schade en kosten, ontstaan als gevolg van of verband houdende met het gebruiken of niet-gebruiken door Gebruiker van de Risicomonitor en de (resultaten van de) Diensten.

8.5 VeiligheidNL is niet gehouden tot het nakomen van een of meer verplichtingen indien zij daartoe verhinderd zijn als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt mede verstaan overmacht van toeleveranciers en hulppersonen van VeiligheidNL, overheidsmaatregelen, elektriciteitsstoring, storing van internet, computernetwerk- of telecommunicatiefaciliteiten, oorlog, werkbezetting, staking en algemene vervoersproblemen.

 

Artikel 9: Overige bepalingen

9.1 VeiligheidNL is gerechtigd de rechten en verplichtingen uit de overeenkomst over te dragen aan derden. Gebruiker geeft hierbij zijn toestemming voor een dergelijke contractoverneming.

9.2 Indien een of meerdere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden nietig of vernietigbaar zijn laat zulks de geldigheid van de overige bepalingen onverlet. Partijen zullen in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en de strekking van de nietige c.q. vernietigde bepaling in acht worden genomen.

 

Artikel 10: Toepasselijk recht en geschillen

10.1 Op deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

10.2 Alle geschillen die voortvloeien uit of samenhangen met de Algemene Voorwaarden zullen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam.

 

Maart 2021

 

Stichting VeiligheidNL
Overschiestraat 65
1062 XD AMSTERDAM
T +31 20 511 45 11
www.veiligheid.nl

BTW nr: NL006787769B01
Kamer van Koophandel nr: 41202956
Bank: ING 655254005

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.