placeholder

Marieke Pronk

Onderzoeker

Marieke Pronk is gezondheidswetenschapper en epidemioloog met als specialisatie preventie en volksgezondheid en onderzoeksmethoden. Ze heeft een achtergrond in de ouderdomsslechthorendheid.

Marieke heeft zich via promotieonderzoek en verschillende postdoc-projecten gericht op: determinanten en psychosociale gevolgen van ouderdomsslechthorendheid, longitudinaal (causaliteits-)onderzoek, gehoorscreening, vragenlijstontwikkeling, gedragsverandering, interventieontwikkeling en proces- en implementatieonderzoek van self-management programma’s.

Marieke is werkzaam als onderzoeker bij VeiligheidNL op het gebied van gehoorschadepreventie. Ze is betrokken bij verschillende toegepaste onderzoeken, maar ook bij onderzoeken met een meer fundamenteel karakter. Zo richt ze zich onder meer op het in kaart brengen van risicofactoren en prevalentiecijfers van gehoorschade bij verschillende doelgroepen, en op de ontwikkeling en evaluatie van preventieve interventies.

Ook zet Marieke zich in algemene zin in om wetenschappelijke kennis (bv. betreffende monitoring en gedragsverandering) om te zetten naar de praktijk. 

Betrokken bij

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.