placeholder

Elvera Overdevest

Consultant Valpreventie

Elvera is een voedingswetenschapper met een master in voedingsfysiologie aan de Wageningen Universiteit. Direct na haar studie werkte ze als onderzoeker op het gebied van gezondheidsbevordering bij kwetsbare groepen door middel van op maat gemaakte (leefstijl)interventies. Sinds 2021 is Elvera werkzaam bij VeiligheidNL als consultant Valpreventie. Ze vindt het belangrijk om wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk.

Binnen VeiligheidNL draagt Elvera bij aan het up-to-date houden van de kennis rondom voeding en vallen en de integratie van voeding als onderdeel van valpreventieve aanpakken. Ook draagt ze bij aan de vertaalslag van bestaande interventies voor groepen met sociaal economische gezondheidsverschillen.

Zo heeft ze meegeschreven aan de Factsheet voeding en valpreventie en draagt ze bij aan de doorontwikkeling van Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) voor ouderen met een lage SES en/of migratie achtergrond.

Verder helpt Elvera regio’s bij de implementatie van TOM door lokale projectleiders op te leiden en te adviseren.

Betrokken bij

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.