Onderwerp

Vergiftiging

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wist je dat er jaarlijks ruim 1.000 kinderen in het ziekenhuis belanden door een vergiftiging? Vooral 1- en 2-jarigen lopen risico. Zij worden nieuwsgierig en gaan op ontdekkingstocht. En vooral die felgekleurde flessen schoonmaakmiddel zien er in de ogen van jouw kleine uit als fantastisch speelgoed. Weet wat de risico’s zijn in jouw huis, maar ook hoe je moeten handelen als het misgaat.

Naar alle informatie
placeholder
600 vergiftigingen
per jaar bij kinderen van 0 t/m 3 jaar

Wat kun jij doen?

Wij helpen jou ernstige letsels bij jouw kind te voorkomen. Door adviezen te geven over hoe je grote risico’s vermijdt. Maar ook door je te helpen om jouw kind te ‘versterken’ door hem juist met risico’s te leren omgaan. In het geval van giftige producten is het belangrijkste advies om deze altijd uit de buurt van kleine kinderen te houden, liefst achter slot en grendel.

Doe de test: Hoe veilig is jouw huis?

Ben jij er klaar voor om je kindje zo veilig mogelijk de wereld te laten ontdekken? Doe de test en check hoe veilig jouw huis is!
Naar de test

Veel ouders weten bij vergiftiging niet wat ze moeten doen, terwijl snel en goed handelen van levensbelang kan zijn. Door het gebruik van de Gifwijzer kan je een mogelijke vergiftiging bij kinderen voorkomen en weet je in geval van nood hoe je moet handelen. Als Rode Kruis onderschrijven we daarom het belang van de Gifwijzer.

Eline Nijhof

Hoofd EHBO bij het Rode Kruis
Expert
Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink

Welkom bij VeiligheidNL!

Wij maken gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast analyseren en verbeteren wij continu. Lees meer over ons cookie- en privacybeleid.